Iedereen bedankt voor deze fantastische zomer.

Vanochtend hebben we voor het eerst de open haard weer eens aangestoken. Het was een beetje kil en we wilden het toch een beetje behaaglijk maken voor onze gasten, die nu bij ons in de woonkamer komen ontbijten.

00 ligging huis1 300x155 Iedereen bedankt voor deze fantastische zomer.

Het is in de buiten-lounge echt een beetje te fris om deze tijd. De notenbomen zijn al druk bezig hun blad te verliezen en de andere bomen beginnen langzaamaan te verkleuren. De stranden zijn weer leeg en de meeste strandtenten gesloten. Nog 2 weken en we gaan weer olijven oogsten. Dat betekent voor ons echt het einde van het seizoen. We hebben het nog lang volgehouden(tot half oktober), maar nu kunnen we dan toch terugblikken op ons eerste seizoen.

05 campingplaats1 300x155 Iedereen bedankt voor deze fantastische zomer.

Officieel zijn we in de eerste week van juli begonnen, maar we hadden onze eerste gasten dus al in juni en dat was aan de ene kant natuurlijk fantastisch, maar ook erg zwaar. Vooral omdat nog niet alles klaar was op dat moment; we moesten nog heel veel puntjes op de i zetten. De dag dat we eindelijk na het lange proces van regelen en verbouwen in ons eigen huis gingen wonen, was ook de dag dat Brenda en Julia een lang weekend in ons appartement kwamen logeren.

tafels gedekt1 300x155 Iedereen bedankt voor deze fantastische zomer.

Het appartement was toen nog “kamer 3″, want de keuken zat er nog niet in. Daarna kwamen Mark en Mieke en daarna de ouders van een vriendin van ons. En wij waren nog steeds aan het klussen, want het moest en zou op tijd afkomen. Verder hadden we ook nog een weekend georganiseerd voor een groep van 17 fantastische kerels en die hebben we 3 dagen goed bezig gehouden met een bezoek aan de Middeleeuwse Cisterne in Montottone, een flinke hike naar het Lago di Pilato en heel veel eten en drinken. Ook dat ging goed, gelukkig. Nog 1 week te gaan…

wandeling sibillini1 300x155 Iedereen bedankt voor deze fantastische zomer.

En toen begon na 4 jaar(vanaf het eerste prille idee om dit te gaan doen) ons eerste seizoen. Het gras wilde alleen groeien waar wij het niet wilden en daarom hadden we de meeste kampeerplekken bestrooid met boomschors-snippers. Dat zag er toch wel wat beter uit dan kale grond. 1 nadeel is dat het keihard wordt in de volle zon en dat is niet prettig aan de blote voeten. Voordeel was dat het enigszins begaanbaar bleef na de sporadische subtropische regenbui.

06 campingplaats31 300x155 Iedereen bedankt voor deze fantastische zomer.

Maar hoe dan ook; de eerste kampeerders arriveerden en al gauw hadden we zo’n 30 man op ons terrein en daarbij nog de gasten in de kamers en het appartement. Op zich waren dit best wel heel veel mensen voor de 2 douches en 2 toiletten, die we hadden laten plaatsen. Hiervan, en ook van de tips van onze gasten hebben we heel veel geleerd. De meeste dingen wisten we wel, maar waren er simpelweg niet aan toe gekomen. We gaan proberen er deze winter en voorjaar verder mee te gaan.

wijnproeverij11 300x155 Iedereen bedankt voor deze fantastische zomer.

De tafeltennistafel is eindelijk gearriveerd en later kwam er zelfs nog een tweede. Deze is alweer retour, want we hadden er maar 1 besteld. We gaan een Jeu de boules-baan en het buiten schaakspel proberen klaar te krijgen. Ook komt er een aparte afwasgelegenheid en we zijn aan het bekijken of we nog op 1 of andere manier een extra waterpunt kunnen  maken op het terrein. Het was af en toe afzien om met bijna 40°C voor elk wissewasje de heuvel op en af te klauteren.

pizza avond1 300x155 Iedereen bedankt voor deze fantastische zomer.

Dit waren ongeveer de meer technische dingetjes waar we tegenaan liepen. Het enthousiasme van onze gasten was voor ons het mooiste deze zomer. Iedereen vond het een fantastische plek en iedereen was erg onder de indruk van al het werk dat we hadden verzet. We waren überhaupt ontzettend blij met onze gasten. Je weet nooit wie of wat er komt natuurlijk, maar we hebben het echt getroffen. Precies wat we wilden; mensen die komen voor de rust, het lekkere eten en drinken, het landschap en het over het algemeen lekkere weer.

06 buitenlounge1 300x155 Iedereen bedankt voor deze fantastische zomer.

De bergen in om te luieren aan het Lago di Fiastra, te wandelen in de Gola dell’Infernaccio of naar de Piano Grande. Steden bezoeken als Macerata, Fermo en Ascoli Piceno. Of  lekker naar het strand. Graag werd er gebruikt gemaakt van onze tips. En niet te vergeten alle gezellige dingen die we samen ondernomen hebben: Barbecues, dinertjes, pizza-avonden, feesten, bezoeken aan wijnhuizen, kaasboeren en bierbrouwerijtjes of samen hiken in de bergen.

samen eten1 300x155 Iedereen bedankt voor deze fantastische zomer.

Wij hebben in ieder geval ontzettend genoten van deze zomer met deze gasten en we hopen iedereen graag weer eens terug te zien. Ook hebben we genoten van de vele kaartjes en e-mails die we kregen na thuiskomst van onze gasten; We kregen zelfs een pakketje met alle ingrediënten  en het recept om roti te maken. Want dat kunnen we hier natuurlijk niet krijgen!!

Allemaal ontzettend bedankt!! Grazie mille!!

Voor wie meer foto’s wil zien kijk op onze facebookpagina: Casolare Re Sole op Facebook of bekijk onze foto-albums op onze website Casolare Re Sole

zonsondergang1 300x155 Iedereen bedankt voor deze fantastische zomer.

Share and Enjoy:
 • services sprite Iedereen bedankt voor deze fantastische zomer.
 • services sprite Iedereen bedankt voor deze fantastische zomer.
 • services sprite Iedereen bedankt voor deze fantastische zomer.
 • services sprite Iedereen bedankt voor deze fantastische zomer.
 • services sprite Iedereen bedankt voor deze fantastische zomer.
 • services sprite Iedereen bedankt voor deze fantastische zomer.
 • services sprite Iedereen bedankt voor deze fantastische zomer.
 • services sprite Iedereen bedankt voor deze fantastische zomer.
 • services sprite Iedereen bedankt voor deze fantastische zomer.
 • services sprite Iedereen bedankt voor deze fantastische zomer.
 • services sprite Iedereen bedankt voor deze fantastische zomer.
 • services sprite Iedereen bedankt voor deze fantastische zomer.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply