Een nieuw seizoen breekt aan

De laatste blog is al weer van oktober, dus het wordt weer eens hoog tijd om iedereen op de hoogte te houden van onze vorderingen.

Casolare Re Sole 300x224 Een nieuw seizoen breekt aan

We zijn onze eerste winter goed doorgekomen en hebben zelfs af en toe gasten gehad en dat is natuurlijk wel erg belangrijk. Wat veel mensen namelijk vergeten is dat Le Marche en Italië ook ‘s winters erg mooi is en dat er van alles te beleven is behalve alleen maar skiën in de alpen.

Kersen in bloei 300x224 Een nieuw seizoen breekt aan

In oktober zijn er bijvoorbeeld de kastanjefeesten in Montemonaco en Smerillo. Mooie Middel-eeuwse plaatsjes waar dan van alles te doen is. Live-muziek en allerlei gastronomische stands met kastanje-spiesjes gedoopt in honing of chocolade, flensjes gemaakt van kastanjemeel, in Mistrà geflambeerde kastanjes en natuurlijk de gepofte kastanjes.

Kastanjes poffen in Montemonaco 300x231 Een nieuw seizoen breekt aan

In november is er natuurlijk de olijvenoogst en afgelopen jaar hebben we weer redelijk geoogst. Een voortreffelijke kwaliteit, maar helaas een lage kwantiteit. Naast onze gewone olijfolie hebben we nu ook een test gedaan met olijfolie met een citroen-smaak. Op de laatste dag dat de olijvenpers open is, hebben we een hoeveelheid olijven samen met citroenen laten persen met als resultaat een heerlijke milde olie met een subtiele citroen-smaak. Iedereen die het geproefd heeft, reageerde dolenthousiast. Daarom gaan we dat dit jaar weer doen en nu ook met sinaasappel en met chilipeper, zodat we straks 4 soorten olie kunnen aanbieden.

Lekker in de olijfboomgaard 300x224 Een nieuw seizoen breekt aan

In december en januari is het mogelijk om dichterbij het authentieke plattelandsleven van Italië te komen. Veel boertjes slachten dan bij volle maan een aantal varkens. Op zich niet het leukste om te zien, maar het is wel eerlijker vlees dan in de meeste winkels, waar je toch productievlees krijgt. Wij hadden ingetekend op een half varken en hebben het hele proces meegemaakt van slacht tot verwerking. Deze zomer hebben we dus onze eigen salami, Culatello(ham, maar dan zonder het bot) en Lonzino(gedroogde varkenslende met sinaasappel). Verder hebben we deze winter ons flink tegoed gedaan aan allerlei vleesproducten, zoals spareribs, verse worst en varkenslapjes. Verder hebben we een goede deal kunnen maken wat betreft ons rund- en kalfsvlees. Ook hierin delen we af en toe mee(ossenstaart, schenkels, kalfslende, rosbief etc.) en omdat niemand hier iets met de tong doet, krijgen wij deze steeds.

Salami maken 300x224 Een nieuw seizoen breekt aan

In het voorjaar hebben we gelukkig ook nog wat gasten gehad en ook vrienden die kwamen helpen met klussen. We zijn druk bezig met de aanleg van de Jeu des Boules-baan en het grote schaakbord, er komt een plateau voor de tafeltennistafel en verder zijn er diverse nieuwe haagjes en planten geplant met heel veel bloemen. Ook komt er dus een waterpunt op de camping, zodat de kampeerders niet iedere keer naar boven hoeven te klauteren om water te halen of om af te wassen.

Tramonto 300x224 Een nieuw seizoen breekt aan

Ook culinair gaan we verder dan vorig seizoen. Geen hervulbare flessen met wijn meer, ook al was deze wijn prima om te drinken. We serveren nu standaard bij de BBQ en bij de Pizza-avond gewone flessen wijn. Als rode wijn schenken we een Rosso Piceno Superiore(Montepulciano en Sangiovese) en als witte wijn een Chardonnay. Naast deze “huiswijn” hebben we natuurlijk onze eigen wijnen, de XIV(Trebbiano) en de COPIUS(Montepulciano en Sangiovese) en verder een uitgebreide drankenkaart met diverse wijnen, grappa’s en andere Marcheghiaanse dranken.

De wijnen van Casolare Re Sole 300x224 Een nieuw seizoen breekt aan

Bij de zondagse Cena(Italiaans avondmaal) schenken we bijpassende wijnen en op vrijdag geeft Cees een proeverij met lokale producten zoals wijn, kaas, salami en honing. We hebben een fantastische lunchkaart gemaakt met 2 rijk belegde broodjes, 2 maaltijdsalades, 2 pasta’s en verschillende kaas- en/of vleesplankjes.

Salami 300x224 Een nieuw seizoen breekt aan

Een andere nieuwigheid is ons Olijfboom-Adoptie-Programma. Om het onderhoud van de olijfboomgaard en ook nieuwe aanplant te bekostigen is er de mogelijkheid om een olijfboom te adopteren. Voor een klein bedrag wordt u de virtuele eigenaar van deze boom. U krijgt een certificaat, een door de lokale pottenbakkerij handgemaakt bordje met de door u gekozen naam op de boom, korting op een verblijf bij ons tijdens het adoptiejaar en ook nog eens 2 liter verse olijfolie in november. Ook leuk om cadeau te geven. Adopteer een Olijfboom

De olijfboomgaard 300x224 Een nieuw seizoen breekt aan

Anne is druk bezig met een ander (ver)bouwproject. Ze doet de hele bouwbegeleiding voor een Australisch stel dat ook een huis hier in de buurt heeft gekocht. Ze heeft alles ontworpen en nu doet ze ook de inrichting en een gedeelte van de afwerking(schuren en schilderen). Dit huis is aan de andere kant van Montottone en is vanaf augustus ook via ons te boeken. Een super luxe en complete villa voor 8 personen met zwembad. Casa dell\’Orto

Flyer Casolare Re Sole 300x210 Een nieuw seizoen breekt aan

De boekingen gaan ook dit jaar redelijk; juni zit zo goed als vol en ook augustus loopt storm. Maar in juli en september is er nog plaats. Dus voor de belangstellenden in deze periode; wees er snel bij, want we hebben maar 3 kamers. Casolare Re Sole

Montottone 300x224 Een nieuw seizoen breekt aan

Wij zijn er in ieder geval klaar voor. In de maanden juli en augustus hebben we de hulp van Luc van Hees en we gaan hem van alles leren en samen met hem gaan we jullie een onvergetelijke vakantie bezorgen.

Binnenkort weer een blog over de Piano Grande en het plaatsje Castellucio di Norcia.

Voor meer foto’s kijk op onze facebook-pagina: Casolare Re Sole op facebook

Share and Enjoy:
 • services sprite Een nieuw seizoen breekt aan
 • services sprite Een nieuw seizoen breekt aan
 • services sprite Een nieuw seizoen breekt aan
 • services sprite Een nieuw seizoen breekt aan
 • services sprite Een nieuw seizoen breekt aan
 • services sprite Een nieuw seizoen breekt aan
 • services sprite Een nieuw seizoen breekt aan
 • services sprite Een nieuw seizoen breekt aan
 • services sprite Een nieuw seizoen breekt aan
 • services sprite Een nieuw seizoen breekt aan
 • services sprite Een nieuw seizoen breekt aan
 • services sprite Een nieuw seizoen breekt aan

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to “Een nieuw seizoen breekt aan”

 1. [...] on blog.casolareresole.com Share this:TwitterFacebookVind ik leuk:Like [...]

Leave a Reply