Louis XIV

Louis XIV of Lodewijk de veertiende was 1 van de beroemdste koningen van europa.Onder andere bekend om zijn passie voor pracht en praal. Goed voorbeeld is de verbouwing van het paleis van Versailles.Verder was hij ook belust op macht: “L’état, cést Moi”. Maar het bekendst is hij door zijn bijnaam “De Zonnekoning” en daar gaat het hier nou allemaal om.

louis in de auto 300x225 Louis XIV

Wij vonden dit een heel mooie en leuke naam en hebben ons huis hiernaar vernoemd.”Casolare Re Sole” betekent letterlijk “Boerenhoeve de Zonnekoning”.Onze gasten moeten zich straks als we open zijn als koningen voelen en lekker genieten van onze Italiaanse zon.

louis XIV1 300x225 Louis XIV

Ook onze hond hebben we naar deze beste man vernoemd. Aangezien het een Franse Bulldog is, vonden we een Franse naam wel toepasselijk: Louis XIV de l’heritage du Duc. Het laatste deel van de naam is de naam van de fokkerij: www.lheritagededuc.nl

louis strand 300x225 Louis XIV

In deze post zie je Louis  onder andere op zijn landgoed en hoe hij geniet. Dit is erg belangrijk want wij willen dat onze gasten ook hun hond(en) mee kunnen nemen op vakantie. Bij veel bedrijven is dit namelijk niet mogelijk. We zijn nog aan het denken of we ergens een speelveldje voor ze kunnen realiseren, waar ze ook kunnen overblijven als de baasjes uit eten gaan of iets dergelijks. Gelukkig zijn er ook nog restaurants waar kleine hondjes wel meemogen.

louis uitzicht 300x225 Louis XIV

Zelf zijn we erg blij met ons hondje, want het is ongeveer de makkelijkste reishond in de wereld. Als we de auto hebben ingepakt (volgepakt) leggen we ergens nog even een kussentje neer, hond erop en op vakantie. Hij gaat dan heerlijk slapen en staat alleen op als wij stoppen om te tanken of om zelf de benen te strekken. Meestal plannen we dit rond zijn etenstijden natuurlijk en nadat hij dan alles heeft gedaan wat kleine hondjes moeten doen, rijden we weer verder. 1500km. zonder gepiep, gehijg of geblaf…bijna ongelooflijk.

just king louis1 300x199 Louis XIV

Share and Enjoy:
 • services sprite Louis XIV
 • services sprite Louis XIV
 • services sprite Louis XIV
 • services sprite Louis XIV
 • services sprite Louis XIV
 • services sprite Louis XIV
 • services sprite Louis XIV
 • services sprite Louis XIV
 • services sprite Louis XIV
 • services sprite Louis XIV
 • services sprite Louis XIV
 • services sprite Louis XIV

Tags: ,

Leave a Reply