Lekker klussen

Afgelopen week zijn we weer naar ons huis in Italie gegaan.

In grote lijnen weten we wat we zelf kunnen gaan klussen (lees slopen, breken en verwijderen) en wat de bouwers straks gaan doen. Door zoveel mogelijk klusjes zelf te doen, hopen we een aanzienlijk bedrag te gaan besparen. Wat weer inhoud, dat we sneller aan fase 2 kunnen gaan beginnen.

voorgevel2 300x225 Lekker klussen

Het huis telt 3 verdiepingen en daarbij staan nog een grote varkensstal (ca. 400m2) en een bijgebouwtje (ca. 45m2).

Fase 1 bestaat uit het aanpassen van de onderste verdieping ( Hier moeten 4 luxe Bed&Breakfast-kamers komen) en het weghalen van de varkensschuur (hier komt een zwembad van 5x14m2, een overdekte loungehoek met openhaard, een mini-bar, een buitenkeuken en alle faciliteiten voor de mini-camping).

voorgevel6 225x300 Lekker klussen

Fase 2 bestaat uit het upgraden van 2 kamers naar appartementen (oftewel het plaatsen van 2 keukens) en het aanleggen van nog een appartement (split-level, verdeeld over de 2 andere verdiepingen). Hierna is de bedoeling dat het bijgebouwtje ook een appartement gaat worden.

Aangezien we de vergunningen voor de verbouwing nog niet hebben (dit kan nog een aantal maanden duren), kunnen we alleen wat kleinere klussen aanpakken op dit moment. We zijn daarom maar begonnen met het schoonmaken van de buitengevel en het verwijderen van een aanbouw bij de varkensschuur.

bijgebouw porcelaia 300x199 Lekker klussen

De gevel is gedeeltelijk gestuct en hieronder zitten de mooie authentieke bakstenen. Deze willen wij graag weer zichtbaar maken en juist andere gedeeltes van het huis gaan stucen. Dit is een verschrikkelijk precies werkje en schiet dus ook maar langzaam op. Maar het schiet dus wel op!! Voorzichtig met hamer en beitel stukje voor stukje losbikken. Soms vallen er hele plakkaten naar beneden, maar meestal stukjes van een paar cm2. Ondertussen zijn we tot een hoogte van 3 meter gevorderd en zijn toe aan een langere ladder. Gelukkig was het heerlijk weer. Maar het had zelfs iets minder warm mogen wezen. Staand op een ladder voor een witte muur bij een temperatuur van rond de 25C, in de volle zon en geen zuchtje wind is af en toe iets teveel van het goede. Het was dus elke ochtend al om 8 uur beginnen en dan kijken hoe lang we het volhielden.

bijgebouw porcelaia2 300x225 Lekker klussen

Het bijgebouwtje van de varkensschuur heeft best een grote omvang, maar mochten we helaas niet als vierkante meters meetellen voor ons project en … kan dus gesloopt worden. Nadeel is wel dat het hele dak bestaat uit asbest. Handschoenen aan en mondkapjes op bij 25C is geen pretje. Zeker niet als je met een grote voorhamer de muurtjes aan het wegrammen bent (ook hier in de volle zon en geen zuchtje wind). Verder de “heerlijke geur” van de varkens, die hier tot kort nog woonden. Maar ook dit gaat toch redelijk vlot. De asbestplaten hebben we apart gelegd (deze worden later door de bouwer professioneel afgevoerd), de houten balken gaan we hergebruiken om dierenverblijven van te maken en het puin van de kort en klein geslagen muren storten we op het pad zodat dit ook steviger word. Volgende keer als we er weer zijn gaan we hier mee verder en er zal dan ook meteen aardig gemaaid moeten worden. Om het huis staat het gras en het onkruid al behoorlijk hoog.

We hoeven ons niet te vervelen.

Share and Enjoy:
 • services sprite Lekker klussen
 • services sprite Lekker klussen
 • services sprite Lekker klussen
 • services sprite Lekker klussen
 • services sprite Lekker klussen
 • services sprite Lekker klussen
 • services sprite Lekker klussen
 • services sprite Lekker klussen
 • services sprite Lekker klussen
 • services sprite Lekker klussen
 • services sprite Lekker klussen
 • services sprite Lekker klussen

Tags: , , ,

Leave a Reply