Vooruitgang

Nadat we vorige keer een klein beetje druk hebben proberen te zetten op de Tecnico en de Geometra, komt er nu eindelijk wat schot in de zaak. De tecnico heeft naar de tekeningen en plannen gekeken en deze goedgekeurd. Op zich hebben we hier nog niets aan, aangezien dit niet via de officiele weg is gegaan. We wilden gewoon weten of we niks vergeten waren, want als we dit zouden doen terwijl we de aanvraag voor de verbouwing al hadden ingediend, zou dit eventueel meer kosten en vertraging met zich meebrengen. Dit is nu grotendeels uitgesloten.

Anne en Giovanni bij de architect01 300x225 Vooruitgang

De geometra heeft ondertussen ook een gesprek gehad met de burgemeester van Montottone en haar (het is een vrouw) onze situatie uitgelegd; Dat we graag in het voorjaar van 2011 open willen zijn en dat dat natuurlijk ook goed zou zijn voor de gemeente zelf. Graag zouden we zien dat onze aanvraag snel behandeld kan worden, omdat we al veel vertraging hebben gehad dankzij de tecnico. Dit was blijkbaar niet tegen dovemansoren gezegd, want ze reageerde heel enthousiast. De gemeente kan het geld (een vergunning kost in Italie een aardige duit meer dan in Nederland) goed gebruiken en ze willen graag het toerisme stimuleren. De burgemeester zei zelfs, dat als de aanvraag binnen is, ze het binnen een week wil behandelen. Al zou het nu nog een maand duren, dan is het nog altijd veel sneller dan de 3 tot 5 maanden die ons eerst waren voorgehouden.

ons huis vanaf de bloeiende boomgaard 300x199 Vooruitgang

We hebben met de architect alle tekeningen nog eens goed doorgenomen en uiteindelijk het hele project ondertekend. Eigenlijk zijn het 2 projecten. Het restaureren en verbouwen van het hoofdhuis en de aanleg van het zwembad met overdekte loungeplek. Op deze manier kunnen we ook 2 aannemers/bouwers tegelijk aan het werk zetten, zodat we sneller klaar hopen te zijn. Het wachten is nu nog op het rapport van de geoloog. Deze heeft seismische metingen gedaan om te kijken of de bodem stabiel genoeg is voor dit project. De uitslag verwachten we deze week. Dus daarna kunnen we eindelijk de vergunningen aanvragen. Zodra we deze binnen hebben, kunnen we eindelijk de financiering voor de verbouwing rondmaken.

Anne stucwerk gevel@casolareresole 02 300x225 Vooruitgang

En dan……….. kunnen we eindelijk onze tekeningen en plannen ook op de weblog laten zien.

Ondertussen klussen we vrolijk verder.

Share and Enjoy:
 • services sprite Vooruitgang
 • services sprite Vooruitgang
 • services sprite Vooruitgang
 • services sprite Vooruitgang
 • services sprite Vooruitgang
 • services sprite Vooruitgang
 • services sprite Vooruitgang
 • services sprite Vooruitgang
 • services sprite Vooruitgang
 • services sprite Vooruitgang
 • services sprite Vooruitgang
 • services sprite Vooruitgang

Tags: , , , ,

Leave a Reply