Lekker klussen(II)

De week voor pinksteren zijn we weer aan de slag gegaan. Vanuit het toen nog druilerige Nederland vlogen we vanaf vliegveld Weeze (in Duitsland) naar Ancona. De huurauto stond weer klaar en na uurtje rijden waren we thuis. Even de haard aansteken en de spullen uitpakken; het bedje opmaken en naar het restaurant. Op maandag is helaas niet alles open en waren we op een pizzeria aangewezen. Deze zit op 10 minuutjes rijden en zit altijd vol. Wij daarna overigens ook. Een goede bodem voor het klussen van de aankomende dagen.

Anne stucwerk gevel@casolareresole 03 300x225 Lekker klussen(II)

Anne heeft zich gericht op het schoonmaken van de gevel. Het stucwerk aan de voorkant gaat er relatief makkelijk af, maar het gaat wel langzaam. De muur bestaat uit oude stenen en deze willen we graag heel houden, dus kan er niet erg lomp gewerkt worden. Verder is de hoogte van de ladder een probleem op dit moment. Hoger dan op de foto’s kan Anne nu niet werken, maar als de steigers er straks zijn gaan we hiermee verder.

Anne stucwerk gevel@casolareresole 06 300x225 Lekker klussen(II)

De zijkanten van het huis zijn iets lastiger schoon te bikken. In plaats van stucwerk zijn de muren afgesmeerd met iets als beton. Dit heeft zich goed gehecht aan de muur en laat zich niet zomaar verwijderen.Tergend langzaam gaan we verder, maar wat word het mooi. En we besparen zo een hele boel geld.

Anne stucwerk gevel@casolareresole 07 300x225 Lekker klussen(II)

Cees heeft eerst een bosmaaier van de boer geleend (onze eigen bosmaaier lag nog in Nederland) en heeft al het onkruid en gras rond het huis kort gemaaid. Dit stond bijna overal al een meter hoog en het werd dus tijd; We hadden het eigenlijk voor eind deze maand geplanned en liggen nu dus voor op schema.

Cees bosmaaier 03 300x199 Lekker klussen(II)

Ondanks dat het ideaal weer voor onkruid was, was het dat niet voor ons. De boer klaagde dat het veel te nat en koud voor de tijd van het jaar was (dit vonden wij eigenlijk ook) en op Il Meteo voorspelden ze het weer iedere keer verkeerd. We wisten niet waar we aan toe waren. Voorspelden ze ‘s avonds om 23:00 nog dat het de hele volgende dag noodweer zou worden met onweer en veel regen, de volgende dag konden we gewoon buiten ontbijten en kregen we ‘s middag wel een regenbui, maar meer niet. Was er zon voorspeld, begon het te hozen!! Door dit frisse weer en het gezellige sfeertje van de open haard, raakte het openhaardhout dat we hadden verzameld toch snel op. Cees heeft heel wat kilometers moeten maken om stukken hout van onder op het terrein naar de schuur te dragen (kwestie van wel een auto, maar geen trekhaak). Hier alles in mooi formaat gezaagd en zo begonnen aan de nieuwe voorraad. Hopelijk hebben we het pas in het najaar nodig.

slopen varkensschuurtje@casolareresole 01 300x225 Lekker klussen(II)

Verder is Cees verder gegaan met het slopen van enkele binnenmuurtjes van de grote varkensstal. Het puin hiervan wordt straks gebruikt om het pad over het terrein te verharden. Ook hebben we groen licht gekregen om van de kleine varkensschuur, de buitenverblijven weg te halen. Het eerste muurtje is ook hier al weg en de stenen die we eventueel willen hergebruiken liggen al opgestapeld onder de notenboom.

slopen varkensschuurtje@casolareresole 02 300x225 Lekker klussen(II)

Ook de moestuin begint vorm aan te nemen. Van de gezaaide plantjes is een gedeelte inderdaad goed gaan kiemen. De courgettes deden het buitengewoon goed en hebben we verspeend (plantjes die te dicht op elkaar groeien weggehaald en ergens anders geplant). Verder doen de sperzieboontjes en de uien/bosuien het wel naar wens. De knoflooktenen uit de koelkast zijn uitgegroeid tot plantjes van 15/20cm. hoog en het blad hiervan smaakt al heerlijk. Een enkele tomaat, aubergine en meloen is aan het opkomen, maar we hebben voor de zekerheid toch maar wat kleine plantjes gehaald. Vlees- en trostomaten, aubergines en sla-plantjes gepoot.

slopen varkensschuurtje@casolareresole 03 300x225 Lekker klussen(II)

Al met al best veel gedaan in een paar dagen.

Share and Enjoy:
 • services sprite Lekker klussen(II)
 • services sprite Lekker klussen(II)
 • services sprite Lekker klussen(II)
 • services sprite Lekker klussen(II)
 • services sprite Lekker klussen(II)
 • services sprite Lekker klussen(II)
 • services sprite Lekker klussen(II)
 • services sprite Lekker klussen(II)
 • services sprite Lekker klussen(II)
 • services sprite Lekker klussen(II)
 • services sprite Lekker klussen(II)
 • services sprite Lekker klussen(II)

Tags: , , ,

Leave a Reply