Lekker eten @ Casolare Re Sole

Omdat we straks zoveel mogelijk verse en lekkere dingen willen serveren, zijn we er erg op gespitst dat we dit ook kunnen waarmaken. Op ons land groeit en bloeit echt van alles. Naast de groenten die we in onze moestuin gaan verbouwen, groeit er nu ook al van alles. Een gedeelte gewoon wild en een gedeelte verwilderd. Verder hebben we natuurlijk ook heel veel soorten fruit, die we verbouwen.

Vorige keer dat we er waren, begonnen de druivenstokken net een beetje uit te lopen. Maar nu zijn ze al echt groen en hangen ze vol met trosjes bloemknoppen. Ik ben nog geen expert, maar als we nu een goede zomer krijgen met af en toe een buitje, dan beloofd dit een rijke druivenoogst (lees wijn!!).

wijngaard@casolareresole 01 300x225 Lekker eten @ Casolare Re Sole

Verder zijn de vijgenbomen, die een maand geleden nog zo goed als kaal waren, uitgegroeid tot groene wolken vol met bloemen (vijgen zijn bloemen en geen vruchten). Wij verwachten dan ook dat we aankomende week de eerste kunnen gaan plukken. Ze zijn natuurlijk rauw erg lekker (al dan niet met wat Italiaanse ham), maar wij willen er ook jam en dat soort dingen van maken. Als het goed is komen onze eerste gasten in het voorjaar van 2011 en dan hebben we in ieder geval al onze eigen jammetjes, gelei, ingemaakt fruit en likeurtjes klaar.

vijgen@casolareresole 02 300x225 Lekker eten @ Casolare Re Sole

Hoewel dit weer van de afgelopen tijd heel goed voor de vijgen is (ze groeien als kool), is het wat minder voor de morellen. Deze vroege kers (ook wel meikers genoemd) is door de vele regen te snel gegroeid en knapt dus letterlijk uit zijn jasje. Ondanks dat ze heerlijk zijn, kunnen we deze dus niet commercieel verkopen (volgens onze boer). Wij hebben iets van 30 kersenbomen, maar er is er maar 1 een morel, dus wij zien het probleem niet zo. Wij willen deze gewoon voor onszelf houden. Als er deze week nog wat aan de boom zit, gaan we deze dan ook inmaken of omzetten in likeur of vruchtenwijn.

Morellen@casolareresole 02 300x199 Lekker eten @ Casolare Re Sole

Later in het jaar zijn dan de andere kersen, abrikozen, nectarines, perziken, walnoten, peren, druiven, moerbeien en olijven aan de beurt. Verder hebben we wat mispels (loquats), Paw paws en een Kaki geplant. Ook gaan we nog frambozen en bosbessen planten en hopenlijk gaan volgende week de citroenen en sinaasappels de grond in.

moerbei@casolareresole 01 300x225 Lekker eten @ Casolare Re Sole

Naast het fruit hebben we ook al genoten van de wilde groene asperges eerder dit jaar en nu hebben artisjokken gegeten van eigen land. We hebben blijkbaar 2 soorten staan; een mooie ronde met kleine bloemen en een wat stekeligere met iets grotere bloemen. We hebben de bloemen geknipt en kort gekookt. Heerlijk in de salade. Dit smaakt naar meer.

artisjok@casolareresole 01 300x225 Lekker eten @ Casolare Re Sole

Ook qua kruiden hebben we niks te klagen: verse munt, oregano, tijm, salie, rozemarijn en nog veel meer groeit gewoon rond het huis of op het land. We hebben nu maar een flink aantal boeken gekocht waarin hopelijk alles staat wat we moeten weten over moestuinieren, wekken, inmaken, stoken en kruiden.

salie in bloei@casolareresole 01 300x225 Lekker eten @ Casolare Re Sole

Share and Enjoy:
 • services sprite Lekker eten @ Casolare Re Sole
 • services sprite Lekker eten @ Casolare Re Sole
 • services sprite Lekker eten @ Casolare Re Sole
 • services sprite Lekker eten @ Casolare Re Sole
 • services sprite Lekker eten @ Casolare Re Sole
 • services sprite Lekker eten @ Casolare Re Sole
 • services sprite Lekker eten @ Casolare Re Sole
 • services sprite Lekker eten @ Casolare Re Sole
 • services sprite Lekker eten @ Casolare Re Sole
 • services sprite Lekker eten @ Casolare Re Sole
 • services sprite Lekker eten @ Casolare Re Sole
 • services sprite Lekker eten @ Casolare Re Sole

Tags: , , , , , , ,

2 Responses to “Lekker eten @ Casolare Re Sole”

 1. Thank you, I have recently been searching for information about this topic for ages and yours is the best I have discovered so far.

Leave a Reply