Druk met fruit

Behalve met het slopen van muren en vloertjes, het verwijderen van stucwerk en het verzinnen wat er nog allemaal moet gaan gebeuren is er ook nog de natuur, die ons druk bezig houd. Meestal hebben we maar 4 tot 5 dagen de tijd om van alles op en om en aan het huis te doen en deze tijd willen we het liefst zo efficient mogelijk gebruiken.

abrikozen plukken 300x225 Druk met fruit

Maar de combinatie van zon en regen en vruchtbare grond zorgt er voor dat we toch ook veel van onze tijd bezig zijn met

maaien en snoeien en oogsten. We worden nog eens echte boertjes. Aan de ene kant is dit dus vervelend omdat we andere dingen willen doen, maar van de andere kant is dit ook precies wat we willen… Lekker fruit en groente enz. van eigen land.

abrikozen 300x225 Druk met fruit

Het begon van het voorjaar natuurlijk met de wilde asperges, maar nu is de oogst al geweest van de kersen (waaronder ook de vroege morellen). En we zitten middenin het plukken van de abrikozen (hier hebben we verschillende soorten van).Daarna komen de perziken aan de beurt (ze zijn al heel groot aan het worden!!) en ook volgen nog de peren, pruimen en vijgen en later in het jaar de walnoten en olijven. En dan vergeten we nog bijna de 3 hectare druiven.

abrikozen02 225x300 Druk met fruit

En dan nog enkele losse boompjes voor privegebruik, waaronder de jujubes, paw paw, amandelboom, moerbei, citroen, kaki en sinaasappel.

moerbeien 300x225 Druk met fruit

Gelukkig hoeven we dit niet allemaal zelf te doen. Het land hebben we verpacht en is het in principe allemaal voor de boer. Wij plukken alleen wat wij nodig hebben. Dit valt voorlopig toch nog niet te combineren met de Bed & Breakfast. Hierin gaat straks toch onze meeste energie in zitten. Wel maken we van het fruit o.a. jam en gaan we nog wat speciale likeurtjes maken. Dit om aan onze gasten te laten proeven en natuurlijk ook om te verkopen (als het in de smaak valt??). De productie is al begonnen.

perziken 05 300x225 Druk met fruit

pruimen 300x225 Druk met fruit

kersen 300x225 Druk met fruit

vijgen 01 300x225 Druk met fruit

Share and Enjoy:
 • services sprite Druk met fruit
 • services sprite Druk met fruit
 • services sprite Druk met fruit
 • services sprite Druk met fruit
 • services sprite Druk met fruit
 • services sprite Druk met fruit
 • services sprite Druk met fruit
 • services sprite Druk met fruit
 • services sprite Druk met fruit
 • services sprite Druk met fruit
 • services sprite Druk met fruit
 • services sprite Druk met fruit

Tags: , , , , , , , , , , ,

One Response to “Druk met fruit”

 1. jenny copius peereboom says:

  mooi en lekker, back to basics:):)moonlight likeur:):) leuk! dat wordt weer ouderwets wecken:):) en bakken jam koken!sterkte:):) jenny

Leave a Reply