Klussen(III)

Ondanks dat we de vergunningen nog niet binnen hebben, gaan we er van uit dat we deze wel gaan krijgen. We steken er dus nog steeds onze tijd, geld en energie in. Anne is voorlopig nog wel bezig met haar gevel-project.

Anne stucwerk gevel@casolareresole 06 300x225 Klussen(III)

Mocht de vergunning binnen zijn, dan kunnen we algebruik maken van een steiger van de bouwers; Tot die tijd moeten we het doen met een laddertje en kunnen we alleen het onderste gedeelte van het huis bewerken.

muurtje weg 02 300x225 Klussen(III)

Cees is bezig geweest met het slopen van wat muurtjes en vloertjes (en afgelopen week heeft ook Wilbert nog meegeholpen, waarvoor grote dank). De antieke bakstenen die gered konden worden, zullen worden hergebruikt, wat een aangename besparing is (ze kosten nl. ongeveer €1,00 per stuk). Verder heeft hij nog wat planten gekocht en aangeplant: 2 mooie paarse Bougainville’s en 2 Toscaanse Jasmijn (die heerlijk ruiken), een Sinaasappelboom en een grote Citroen. Het begint al aardig ergens op te lijken.

vloer wegbreken03 300x225 Klussen(III)

Ook moest er tijd gemaakt worden om iets met het fruit te doen, voordat het allemaal op de grond ligt. In de middag was het vaak zo warm/heet, dat we binnen of onder de notenboom aan de gang zijn gegaan met het ontpitten en ontstelen van allerlei fruit. Ook tijdens de af en toe fikse regenbuien wisselden we direct onze boorhamers, beitels, koevoeten en ander gereedschap in voor de plastic handschoentjes en schilmesjes.

stenen hergebruiken 300x225 Klussen(III)

Ondertussen hebben we al 2 verschillende soorten abrikozenjam, kersenjam en moerbeienjam gemaakt. Verder zijn we begonnen met het stoken van walnotenlikeur of Nociolo. De alcohol(95%) hiervoor kan je hier gewoon in de supermarkt kopen. De eerste 6 liter staat te trekken en is volgende maand klaar.

moerbeijam maken03 300x199 Klussen(III)

Binnenkort weer nieuwe jammen maken, afhankelijk van wat er rijp aan het worden is. Waarschijnlijk vijgen, peren en perziken of anders bramen, aardbeien of vlierbessen. Ook moeten we nog een adres vinden voor weckpotten.

walnotenlikeur maken02 300x199 Klussen(III)

walnotenlikeur maken01 300x199 Klussen(III)

wanotenlikeur maken05 300x199 Klussen(III)

Share and Enjoy:
 • services sprite Klussen(III)
 • services sprite Klussen(III)
 • services sprite Klussen(III)
 • services sprite Klussen(III)
 • services sprite Klussen(III)
 • services sprite Klussen(III)
 • services sprite Klussen(III)
 • services sprite Klussen(III)
 • services sprite Klussen(III)
 • services sprite Klussen(III)
 • services sprite Klussen(III)
 • services sprite Klussen(III)

Tags: , , , ,

2 Responses to “Klussen(III)”

 1. jazz says:

  tjonge Jamie olijfier is er niks bij ;)

 2. Thanks a ton for posting this, I observed it very informative, and it answered most with the concerns I had.

Leave a Reply