Nieuwe ingezetene van Montottone

Sinds kort ben ik ingezetene van de gemeente Montottone, geloof ik tenminste. Een paar weken geleden bij de gemeente geweest om me in te schrijven. Hier moest ik wat formulieren invullen en inleveren; zogezegd zogedaan. Natuurlijk zijn hier kosten aan verbonden, maar dat werkt ook natuurlijk weer anders dan in Nederland.

Montottone 300x193 Nieuwe ingezetene van Montottone

Je kan bijvoorbeeld niet afrekenen bij de balie, maar je moet naar de tabaccheria (tabakswinkel). Hier kan je een soort sticker of

zegel kopen voor iets van €13,00. Ik moest er 2 hebben. Op dat moment wist ik nog niet wat ik er mee moest; Dit werd niet uitgelegd. Ik wist wel dat er iemand van de gemeente of politie ofzo, zou langskomen om te kijken of ik inderdaad op het aangegeven adres woon. Dit was nog steeds niet gebeurd. Toen we een week of 3 geleden onze makelaar spraken, vroeg hij of we de zegels al hadden ingeleverd. Niet dus…

Montottone2 300x199 Nieuwe ingezetene van Montottone

Ondertussen hebbenwe dit wel gedaan en ze vroegen meteen of ik die middag thuis was, zodat de agent kon komen controleren. Wij hadden die dag geen andere plannen dan lekker klussen, dus dat zou mooi uitkomen. De dame van de gemeente was al op de hoogte van het feit dat ik er om de week aanwezig ben en het leek haar dus handig om het meteen te regelen. Maar het blijft Italie: Aan het eind van de dag/avond was er niemand geweest. Wanneer komen ze dan wel?

Montottone 031 300x225 Nieuwe ingezetene van Montottone

De volgende dag hadden we afgesproken met vrienden om naar een plantenkwekerij te gaan omdat we een citroen-en sinaasappelboom wilden kopen. We waren net onderweg, toen onze boer/pachter belde dat er iemand van de politie voor de deur stond. Wij weer terug naar huis en jawel daar stond een mannetje van 3 turven hoog, strak in het uniform met gigantische zonnebril en bijpassende bolide (witte fiat panda met zwaailicht). Hij kwam dus controleren of ik daar echt woonde. Het ijs was snel gebroken, nadat ik met mijn polsen vooruit gestoken, op hem afliep (zo van: Je hebt me; Sla me maar in de boeien). Lachend zei hij dat dat niet nodig was (nog niet tenminste), maar een hand geven deed hij ook niet (hij was in functie). Eerst vroeg hij of ik degene was, wie ik ben. En daarna of we electriciteit, warm en koud water hadden (anders kan je hier natuurlijk niet wonen!!). Ik liet hem alles zien terwijl ik ook nog dingen op de laptop aan het doen was. Kon hij meteen zien dat we ook telefoon hebben en internet.

Montottone in tramonto 223x300 Nieuwe ingezetene van Montottone

Alles was OK en weg was hij weer. 2 dagen later zag ik hem weer voorbij rijden, maar nu als chauffeur van de gemeentelijke schoolbus. Een echte flex-werker dus. Nu moet ik alleen nog binnen 3 maanden me inschrijven voor het Italiaanse ziekenfonds. En afwachten wanneer het allemaal verwerkt is door de gemeentelijke molens.

casolare re sole italie 300x205 Nieuwe ingezetene van Montottone

Io sono  Montottonese!!

Share and Enjoy:
 • services sprite Nieuwe ingezetene van Montottone
 • services sprite Nieuwe ingezetene van Montottone
 • services sprite Nieuwe ingezetene van Montottone
 • services sprite Nieuwe ingezetene van Montottone
 • services sprite Nieuwe ingezetene van Montottone
 • services sprite Nieuwe ingezetene van Montottone
 • services sprite Nieuwe ingezetene van Montottone
 • services sprite Nieuwe ingezetene van Montottone
 • services sprite Nieuwe ingezetene van Montottone
 • services sprite Nieuwe ingezetene van Montottone
 • services sprite Nieuwe ingezetene van Montottone
 • services sprite Nieuwe ingezetene van Montottone

Tags: , , , ,

One Response to “Nieuwe ingezetene van Montottone”

 1. jenny copius peereboom says:

  hi kees, je komt al helemaal in de sfeer:):) ja ja het is italie:):) wat weer een verhaaaaal. leuk, groet jenny

Leave a Reply