Zon, zee en strand

Afgelopen tijd hebben we veel mooi weer gehad. Tussen 13:00 en 17:00 is het dan soms al zo heet, dat we geen zin meer hebben om te klussen. Voor deze momenten hebben we een geïmproviseerde tafel onder een notenboom gezet.

schaduwplekje 03 300x225 Zon, zee en strand

Hier is nog een beetje schaduw en daardoor is het ook goed uit te houden. Als we binnen niks tedoen hebben tenminste. Een andere optie is naar het strand gaan. Le Marche is bezaaid met mooie kiezel- en zandstranden, waarvan de meesten ook de blauwe vlag hebben voor schoon en veilig water. Het begint in het noorden met Rimini, Riccione en daarna Fano, Senigallia en Porto San Giorgio. In het zuiden liggen Grottamare en San Benedetto del Tronto. Hier liggen mooi aangelegde boulevards en wemelt het van de strandtenten wisselend van simpel tot super-hip. Wij houden niet zo van dit soort drukte en gaan de laatste tijd gewoon naar Pedaso. Dit is voor ons ook nog het dichtst bij. Een klein strand, gedeeltelijk zand en de rest kiezel met 3 strandtenten. Heerlijk rustig en je kan er ook prima eten.

onder het spoor door 300x225 Zon, zee en strand

20 tot 30 minuten rijden, auto parkeren en hopla op het strand: Heerlijk. Ook als het bij ons regent of bewolkt is, is het hier dan vaak helder en zonnig. Tussen de middag en in het weekend komen alle localen hierheen en gelijk hebben ze. Zonnetje, wijntje en lekker eten. Wat wil je nog meer?

Adriatische zee 300x225 Zon, zee en strand

Voor rond de €7,00 heb je al een pan vol heerlijke (en dan bedoel ik ook echt heerlijk) mosselen (cozze) of venusschelpen (vongole) al dan niet pasta. Of voor de dagprijs een lokaal visje met aardappeltjes met rozemarijn uit de oven. Gewoon genieten. Daar gaat het om.

Anne blij 01 300x225 Zon, zee en strand

Van de zomer zullen we hier of op de andere stranden vaak te vinden zijn, aangezien het dan nog warmer word dan het nu al is.

strandtent Pedaso 04 300x225 Zon, zee en strand

strandtent Pedaso 09 300x225 Zon, zee en strand

vongole 04 300x225 Zon, zee en strand

lokaal vissie 02 300x225 Zon, zee en strand

lokaal vissie 04 300x225 Zon, zee en strand

Share and Enjoy:
 • services sprite Zon, zee en strand
 • services sprite Zon, zee en strand
 • services sprite Zon, zee en strand
 • services sprite Zon, zee en strand
 • services sprite Zon, zee en strand
 • services sprite Zon, zee en strand
 • services sprite Zon, zee en strand
 • services sprite Zon, zee en strand
 • services sprite Zon, zee en strand
 • services sprite Zon, zee en strand
 • services sprite Zon, zee en strand
 • services sprite Zon, zee en strand

Tags: , , , ,

One Response to “Zon, zee en strand”

 1. jenny copius peereboom says:

  wow, dat is nog eens klanten lokken:):) maar dit schiet natuurlijk niet op, jullie konstant met je kont in het zand, er moet wel gewerkt worden:):) anders ben ik 90 voor ik eens kan komen:):) groet jenny

Leave a Reply