Niet alleen

Door het vele op en neer reizen heb je niet meer overal tijd voor. De meeste wedstrijden van het Nederlands elftal tijdens het WK 2010 heb ik niet of nauwelijks kunnen zien. 2 of 3 wedstrijden gemist omdat ik in het vliegtuig zat en 1 tijdens het werk half gevolgd. Alleen de kwartfinale heb ik op het werk, na het werk gezien en de halve finale in Bar Rosita met Nisse en 10 (eerste helft) tot 30 (tweede helft) Italianen, allemaal voor Ollanda; Forza Ollanda, Schnaiderr, Kait, Robbèn enz.

wk 2010 halve finale 2 300x225 Niet alleen

Het was leuk om gezellig met anderen wat te doen. Ik was deze keer namelijk alleen gereisd. Vanaf Weeze gevlogen naar Bologna; daar de pendelbus naar het station om de trein naar Ancona te halen. Het was druk bij de kassa, zodat ik een trein later moest nemen dan waarop ik gehoopt had. In Ancona heb ik de bus naar het vliegveld gepakt om de auto op te halen. Ik had ook met de trein kunnen gaan, maar ik wilde weten waar de bus allemaal stopt. Normaal vliegen we gewoon op Ancona, maar in dit geval was vliegen op Bologna, de 2 busritten en het treinkaartje even duur (bij benadering) als een enkeltje Ancona en ondanks dat ik veel eerder moest opstaan, ik was wel 5 tot 6 uur eerder op de bestemming.

centrum Montottone 300x225 Niet alleen

Meestal zijn we ook gewoon met z’n tweetjes en af en toe ook bezoek. Tot nu toe hebben natuurlijk onze ouders onze stek bewonderd, maar ook een handjevol vrienden; Peter, Peti, Laurens, Danielle en Wilbert hebben ons plekje al goed gekeurd. Vorige week was het de beurt aan Tante Ria en Ome Joop (de enige echte). Zij waren op vakantie in Frankrijk en zijn door gereden naar Italïe, omdat ze te nieuwsgierig waren geworden.

LouisXIV Hup Holland WK 2010 225x300 Niet alleen

Ze waren er zelfs eerder dan wijzelf; Ze kwamen op zondag al aan in Montottone, terwijl wij pas op maandagavond arriveerden. Samen uit eten geweest in Ristorante I Piceni te Ortezzano. Op zich prima eten, maar te duur voor wat het was. Wel heerlijk buiten gezeten. De volgende dag onze electrische BBQ uitgepakt en in elkaar gezet onder bewondering van Pasqualina (BBQ-en op stroom?? Kan dat ook al tegenwoordig? Kan je niet gewoon op houtskool grillen?). We wilden geen risico nemen; De vorige keer dat vrienden kwamen eten (Marcel en Corry), raakte halverwege de bereiding de gasfles leeg. Geen Pollo al Marsala, maar brood met pindakaas. Dit nooit weer!! We hadden Kip gemarineerd met knoflook, salie, citroenrasp en rozemarijn, Salsicce, hamburgers en courgette van de grill, gecombineerd met een salade en rozemarijnaardappels uit de oven. 5-Literfles locale rose erbij en afgesloten met een huisgemaakte walnotenlikeur. Wat een succes, heerlijk. De duizenden vuurvliegjes van Mei en Juni hebben ondertussen plaats gemaakt voor Cycades overdag en ‘s nachts de krekels.

bar Rosita Montottone interieur 300x225 Niet alleen

Het is eindelijk echt zomer.

Share and Enjoy:
 • services sprite Niet alleen
 • services sprite Niet alleen
 • services sprite Niet alleen
 • services sprite Niet alleen
 • services sprite Niet alleen
 • services sprite Niet alleen
 • services sprite Niet alleen
 • services sprite Niet alleen
 • services sprite Niet alleen
 • services sprite Niet alleen
 • services sprite Niet alleen
 • services sprite Niet alleen

Tags: , , , , ,

Leave a Reply