Heerlijk

De laatste weken hebben we niet stil gezeten. Ook al hebben we nog steeds geen bouwvergunning er is genoeg te doen. Behalve dat we allebei nog werken in Nederland, groeit in Italie al het fruit gewoon door. Van de 8 hectare is er ongeveer 7 verpacht, wat inhoud dat de opbrengst hiervan voor de boer is.

rode mirabellen 01 300x225 Heerlijk

Wij gebruiken alleen het fruit dat zij niet kunnen gebruiken (te klein of niet mooi genoeg) en dat van de grond direct om het huis heen; Dit word beschouwd als tuin. We zijn van het fruit jammetjes aan het maken en de voorraad is al behoorlijk: Abrikozen, Moerbeien, Gele en rode Mirabellen (een soort pruim ter grootte van een kers en mierzoet), Kersen en nu de Vijgen. Hierna volgen straks ook nog de Peren, Vlierbessen, Bramen en Pruimen.

eigen trostomaten zongerijpt 300x225 Heerlijk

De eigen groenten beginnen ook hun werk te doen. Boontjes, 3 soorten Tomaten en Gele en Groene Courgettes in overvloed. Bieta (een soort van Snijbiet) doet het ook goed. De Venkel staat in bloei en hiervan wil ik straks het zaad hebben. De knoflook is geoogst en de Aubergines staan in bloei. Ook beginnen de eerste Meloenen zich te vormen. Dit gecombineert met wat boodschappen is toch een mooie basis voor de gemiddelde goede en gezonde maaltijd.

eigen gele courgettes zongerijpt 300x225 Heerlijk

Toch is er af en toe niet de wil om te koken. De oplossing hiervoor is lekker uit eten gaan in het dorp zelf of in 1 van de omliggende dorpjes (keuze genoeg). Het is wel bijna overal het zelfde; Je vind hier geen Griek, Chinees, Indisch of andere buitenlandse keuken. Deze vind je alleen aan de kust of in de grote plaatsen als je ze al kunt vinden. Ook voor vis moet je in het algemeen naar de kust toe. Op 5 kilometer van het strand is het bijna onmogelijk om verse vis te eten. Gelukkig zitten we maar een half uurtje van het strand en dat ritje hebben we er graag voor over. In Pedaso bijvoorbeeld. Dit is voor ons het dichtst bij en heeft een leuk restaurantje aan het strand. Chalet Il Faro heet het. Hier eet je overheerlijke pasta met mosselen en/of venusschelpen voor ca. €7,50 en het zij echt goede porties.

Strand Pedaso 01 300x225 Heerlijk

Ik zit dit nu in het vliegtuig (naar Nederland) te schrijven en krijg nu alweer trek; Gelukkig ga ik over 5 dagen alweer terug.

Share and Enjoy:
 • services sprite Heerlijk
 • services sprite Heerlijk
 • services sprite Heerlijk
 • services sprite Heerlijk
 • services sprite Heerlijk
 • services sprite Heerlijk
 • services sprite Heerlijk
 • services sprite Heerlijk
 • services sprite Heerlijk
 • services sprite Heerlijk
 • services sprite Heerlijk
 • services sprite Heerlijk

Tags: , , , , ,

Leave a Reply