Nieuwe beesten

‘s Nachts loopt er van alles op het terrein rond, maar overdag zie je bijna nooit wat. je moet erg vroeg op staan over het algemeen. Afgelopen maandag zagen we bijvoorbeeld een wild zwijn. Dit was wel in Duitsland, terwijl we naar het vliegveld reden om 5 uur in de morgen. Bij ons in Italïe hebben we tot nu toe alleen een hert en wat hazen gezien. Een dode das, die overreden was nadat het waarschijnlijk z’n hol is uitgevlucht na een een stortbui. Maar van de week stond ik dan oog in oog met een ander stukje wild: Een marter.

images Nieuwe beesten

Ik meende laatst al een exemplaar te zien, maar het was toen al te donker. Nu was het nog licht en ik kon het duidelijk zien en het mij ook. Het heeft zeker een minuut naar me staan kijken (blijkbaar ben ik erg apart, want het steenuiltje komt me ook regelmatig aanstaren). Toen ik eindelijk mijn telefoon klaar had om een foto te maken, was het weg….helaas. Verder viel het me op dat er maar weinig hagedissen zich lieten zien.Eerst wemelde het ervan. De reden vond ik 3 weken geleden.

Midja 01 300x225 Nieuwe beesten

Nadat de boer hun katten met jonkies had meegenomen, heeft een nieuw katje de stek opgeeist. Ditmaal maar 3 jongen. Deze boerenkatten worden dus door niemand gevoerd en zijn dus aangewezen op de jacht. Dit juichen we natuurlijk toe, zolang het gaat om het vangen van muizen, ratten en ander ongedierte.

Midja 02 300x225 Nieuwe beesten

Maar het vangen en verslinden van de leuke hagedisjes gaat te ver. Als je zo’n honger hebt en je hebt jonkies, dan is het gewoon zielig. We begonnen Midja (naar de vrige kat genoemd) dus een beetje te voeren. Ze mag blijven Jenny!! Nu begint het gerotzooi dus. Eerst lag ze in de varkensstal, daarna onder het huis.

Midja 03 300x225 Nieuwe beesten

Hier was ik bezig met de drilboor enz., dus de kat verplaatst naar het bijgebouwtje. De volgende dag waren ze weg…..Miw..Miw..mieeeew..Nu zitten ze op zolder. Aangezien we er nog niet permanent wonen, was dit echt geen optie. Terug naar het bijgebouwtje: Weer niet goed, dus ging ze onder de roos wonen. Vrijdag voor we weg gingen nog even een pakje ham gevoerd en tot maandag.

Midja 04 300x225 Nieuwe beesten

Maandag kwam ik terug en nergens een kat te bekennen. Nu had ik zelfs speciaal voer meegenomen en dat alles voor niets? De volgende dag niks. Dinsdagavond reed ik naar het dorp en meende een zwart witte kat te zien. Ze zag mij ook en de volgende dag lag ze weer met helaas nog maar 2 jongen onder het huis. Ze begon meteen verwend te doen: kroelen, spinnen en kopjes geven. Ik heb haar nu voer en water gegeven (genoeg voor een paar dagen) en hoop dat ze er maandag nog is.

midja op nieuwe plek 300x225 Nieuwe beesten

Share and Enjoy:
 • services sprite Nieuwe beesten
 • services sprite Nieuwe beesten
 • services sprite Nieuwe beesten
 • services sprite Nieuwe beesten
 • services sprite Nieuwe beesten
 • services sprite Nieuwe beesten
 • services sprite Nieuwe beesten
 • services sprite Nieuwe beesten
 • services sprite Nieuwe beesten
 • services sprite Nieuwe beesten
 • services sprite Nieuwe beesten
 • services sprite Nieuwe beesten

Tags: , ,

3 Responses to “Nieuwe beesten”

 1. lau says:

  toch wel errug lief van jou ! hoe denkt louis over zijn nieuwe onderdanen ?

 2. Peter CP says:

  CUTE !!!!!
  en nix niet nieuwe onderdanen voor Louis…. dat wordt eerder andersom.
  Louitje is veeeel te lief om die boerderij katten aan te kunnen :P
  Maar komt vast wel goed

 3. jenny copius peereboom says:

  moooooi, en ja louis kan het schudden en jullie moeten beter op je poesen passen!!!!!! en niet zoveel weg gaan en de buren vragen om ze te voeren:):) en ze moeten ook een naam hebben!!!!is ook goed tegen de marter!! wens jullie het beste met die bureaucraten, schakel de mob in:):) jenny

Leave a Reply