De omgeving verkennen

Nu we zo vaak in ons huis in Italïe zijn, kunnen we eindelijk het werk dat we zelf kunnen/moeten doen wat beter inschatten. Ondanks dat we er al meer dan een jaar klaar voor zijn, zitten we nog steeds te wachten op onze papieren voor de verbouwing. Ze zijn wel al toegezegd, dus het gaat echt gebeuren.

betonvloer verwijderen 01 300x225 De omgeving verkennen

Zelf schieten we wel al aardig op met ons werk. Her en der verdwijnen vloertjes en muurtjes als sneeuw voor de zon en de gevel van het huis word steeds mooier, nu het stucwerk verdwijnt en de voegen worden schoongemaakt. Zodra we straks dus eindelijk de papieren hebben, hoeven we dit alvast niet meer te doen. Ondertussen staan er ook al weer meer dan honderd potten jam voor eigen gebruik maar ook voor de verkoop. We zijn al flink aan het denken hoe we deze willen gaan verpakken en wat voor etiket enzo. Ook dit hoeven we voorlopig niet meer te doen; hooguit nog pruimen- en bramenjam.

betonvloer verwijderen 02 300x225 De omgeving verkennen

Dit houd in dat we op sommige dagen tijd over hebben, want als het tegen de 40C loopt, kan en wil je niet te fysiek bezig zijn. Zoals het in Italïe betaamt is dan bijna alles gesloten, behalve restaurants en barretjes. Oftewel het uitgelezen moment om die te bezoeken en te beoordelen. Wij willen misschien wel voor onze gasten koken, maar wij willen dit niet elke dag doen. Het is dus belangrijk dat we onze gasten goed advies kunnen geven waar men wel of niet moet gaan eten. Hier zullen we nog veel tijd aan moeten besteden, want het ligt zeker niet allemaal op loopafstand.

bar Rosita Montottone terras 300x225 De omgeving verkennen

Verder bezoeken we ook wijnhuizen, kaasboertjes, worstenmakers, pastadraaiers, olijfoliepersers en wat we allemaal nog meer tegenkomen of kunnen vinden op culinair gebied. Maar ook archeologische plaatsen, want er zijn nog veel romeinse dingen bewaard gebleven in de omgeving zoals tempels en amphitheaters. Misschien kunnen we hier nog aanvulling vinden voor onze eigen producten of zelfs uitstapjes naar toe organiseren voor onze gasten. Ziet het er allemaal authentiek uit of juist niet, smaakt het allemaal wel lekker en is er wel wat te zien of is er wel wat over te vertellen. Allemaal belangrijk.

rijke oogst courgettes 300x225 De omgeving verkennen

We hebben in ieder geval al 3 biologische wijnhuizen, waarvan 1 bio-dinamisch gevonden en dit is vrij uitzonderlijk. Eentje hiervan ligt zo dichtbij, dat we bijna buren zijn. De eigenaars zijn duitsers en wonen hier al 12 jaar. Ze hebben ook maar 3 hectare wijngaarden, maar dat levert toch wel veel flessen wijn op. Deze verkopen ze alleen in Duitsland, omdat ze daar meer waarde hechten aan biologisch verbouwde wijn. Misschien kunnen/willen ze ons op weg helpen of zelfs wel samenwerken. Ook wij wilden ons namelijk toeleggen op de wijnbouw op biologische wijze. Ook voor het fruit moeten we dan een alternatief gaan zoeken. Biologisch telen of alles vervangen voor druiven en olijven. We zien wel….Eerst verbouwen en onze gasten verwennen.

Strand Pedaso 02 300x225 De omgeving verkennen

Share and Enjoy:
 • services sprite De omgeving verkennen
 • services sprite De omgeving verkennen
 • services sprite De omgeving verkennen
 • services sprite De omgeving verkennen
 • services sprite De omgeving verkennen
 • services sprite De omgeving verkennen
 • services sprite De omgeving verkennen
 • services sprite De omgeving verkennen
 • services sprite De omgeving verkennen
 • services sprite De omgeving verkennen
 • services sprite De omgeving verkennen
 • services sprite De omgeving verkennen

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply