Huisje boompje beestje

Onze geadopteerde kat Midja is er nog steeds en heeft 2 jongen. Eentje zwart en eentje zwart-wit. Ook dez hebben nu een naam gekregen: De zwarte heet vanaf nu Piero (oftewel zwarte piet) en de zwart-witte heet nu Vicco; Allebei voornamen van favoriete ontwerpers van Anne.

midja vicco en piero 01 300x225 Huisje boompje beestje

Hun oogjes zijn ondertussen open en ze groeien als kool. We hopen dat ze gauw stoppen met zogen, want dan kunnen we ze gaan inenten en behandelen tegen vlooien en allerlei andere dierenziektes. Katten zijn leuk, maar we hoeven geen besmettingsgevaar voor anderen. Midja zal ook gesteriliseerd worden (ookal vangt ze dan minder ongedierte). De andere katten (ja ja, sinds Midja niet meer in de varkensstal woont, is deze plek alweer bewoont door 3 andere katten), moeten weg. We weten niet van wie ze zijn en een asiel hebben we ook nog niet gevonden, maar ze zullen vertrekken. Dat is zeker.

midja in het puin 01 300x225 Huisje boompje beestje

Verder zij we op bezoek gegaan bij onze bijna buren. Andrea had gezegd dat er aan de andere kant van de heuvel duitsers wonen, die goede wijn maken. Erg interessant vinden wij dat, dus even langsrijden danmaar. Ze waren niet thuis, maar toen we het later op de dag nog een keertje probeerden, wel. Ze hadden al gehoord over de nederlanders en waren ook al van plan geweest om langs te komen om kennis te maken. Wij waren ze dus net voor geweest. Zij zitten er al 12 jaar en hebben 12 hectare grond (of in ieder geval iets in die richting), waarvan 3 hectare wijngaarden (net als wij). Ze doen bijna alles zelf en alles op bio-dinamische wijze; zonder chemicalïen en volgens een of andere maankalender van ene Dhr. Steiner. Erg aardige mensen. Ze vroegen meteen of we wat wilden drinken en daarmee bedoelden ze natuurlijk wijn (huisgemaakt in dit geval) en water uit de eigen bron. Later nog een bakkie koffie en bij afscheid nog wat zoenen op de wang. We hadden het idee dat ze het erg leuk vonden om ons als buren te hebben en wij hopen op onze beurt, dat ze gauw een keertje bij ons langskomen. Aan de afstand zal het niet liggen.

vicco en piero 01 300x225 Huisje boompje beestje

Verder zijn we lekker uit eten geweest bij Ristorante La Brocca met Nisse, zijn vrouw Anne en hun dochter Hanna. Dit was erg gezellig. Zij wonen ookal 3 jaar in Montottone, al zei het part-time (zo vaak als ze kunnen). We hebben ze ook een korte rondleiding gegeven en ze gevraagd of ze misschien wat groenten wilden plukken voor zichzelf. Want er is zoveel rijp en zelf konden we niet alles opeten en meenemen. We vonden het zonde om te laten verpieteren. Hiervan is dankbaar gebruik gemaakt. Als dank hiervoor heeft Midja een blikje tonijn van Nisse gekregen. Geopend wel te verstaan. Die was zo op.. Volgende week maar weer eens afspreken voor de pranzo of de Cena.

groentenschotel uit eigen tuin 01 300x225 Huisje boompje beestje

Ook anderen beginnen ons te groeten, nu ze ons wat vaker hebben gezien en ons dus beter leren kennen. Volgende week gaan we Fabio ontmoeten. Hij is de broer van Andrea en misschien kan hij ons nog verder helpen met de bouw enz. Hij is namelijk ook Geometra. En de geometra die we nu hebben, daar hebben we niet zo’n hoge pet van op. Verder is hij pas getrouwd en zijn kersverse vrouw werkt bij de gemeente Montottone. Dus, wie weet..(fijne link in ieder geval)? Verder kennen we nu ook Nicoletta; ze werkt bij een biologische wijnboer in Ortezzano en woont in Montottone (ook weer zo’n fijne link voor ons). En niet te vergeten Manuela, de zus van Giacomo van Bar Rosita.

rijpe vijgen 01 300x225 Huisje boompje beestje

Al met al beginnen we ons al aardig thuis te voelen. We weten ondertussen ook wel dat we een goede keus hebben gemaakt met de aankoop van dit huis en omliggende grond. De aardige mensen om ons heen en de rust in het algemeen. Dit is of word ons THUIS.

Share and Enjoy:
 • services sprite Huisje boompje beestje
 • services sprite Huisje boompje beestje
 • services sprite Huisje boompje beestje
 • services sprite Huisje boompje beestje
 • services sprite Huisje boompje beestje
 • services sprite Huisje boompje beestje
 • services sprite Huisje boompje beestje
 • services sprite Huisje boompje beestje
 • services sprite Huisje boompje beestje
 • services sprite Huisje boompje beestje
 • services sprite Huisje boompje beestje
 • services sprite Huisje boompje beestje

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply