Hitte

De afgelopen tijd is het bloed en bloedheet bij ons in Italïe, wat inhield dat we ‘s ochtends echt vroeg op moesten staan. met vroeg bedoelen we ook echt vroeg. Het liefst om 5 uur al, maar meestal werd het ergens tussen 6 en 7. Wij gaan namelijk niet echt vroeg naar bed en dat zouden we wel moeten doen, want ‘s ochtends om 8 uur was het vaak al 28C.

file 03 300x225 Hitte

Rond lunchtijd wil je dan echt niet meer in het zonnetje staan hakken en breken. Anne bewoog daarom zoveel mogelijk met de schaduwzijde van het huis mee, maar midden op de dag is er geen schaduw meer. Cees dook liever onder het huis, waar geen zon binnenkwam en een licht briesje waaide. Wel was het daar verschrikkelijk benauwd, zodat een litertje of 6 bronwater absoluut noodzakelijk was. Zo gaat iedereen anders met de hitte om.

betonvloer verwijderen 06 300x225 Hitte

Op de heenreis bleek  dat invoegen op de snelweg erg moeilijk is (dus ook in Italïe en niet alleen in Nederland). Op een bepaald moment staat dus alles letterlijk stil en wat doet de zichzelf respecterende Italiaan dan? Juist, uitstappen en roken. Hierdoor duurt het nog langer. Zelf bleven we lekker in onze Landrover zitten met de airco aan.

de puinhopen nemen toe 01 300x225 Hitte

Midja heeft ook bedacht dat het onder het huis beter toeven is als het zo heet is en thuis in Nederland(waar ook een hittegolf was) heeft Louis zijn coolpack aangedaan. Dit is een soort “bodywarmer” gevuld met kristallen. Deze leg je in het water en de de kristallen zuigen zich vol.

midja in het puin 05 300x225 Hitte

Hup in de vriezer en daarna aantrekken. Heerlijk koel voor de eerste paar uur. De planten vinden het allemaal wel best: De zonnebloemen draaien lekker met het zonnetje mee en de meloenen groeien met de dag van maatje knikker naar maatje rugbybal. En wij?  Wij duiken lekker af en toe in de Adriatische zee en gaan liggen bakken onder een parasolletje of nemen een heerlijk Italiaans schepijsje bij Bar Rosita.

LouisXIV coolpack 300x225 Hitte

meloen 01 300x225 Hitte

zonnebloemen montottone 4 300x225 Hitte

LouisXIV is blij dat zijn baasjes er weer zijn 300x225 Hitte

Share and Enjoy:
 • services sprite Hitte
 • services sprite Hitte
 • services sprite Hitte
 • services sprite Hitte
 • services sprite Hitte
 • services sprite Hitte
 • services sprite Hitte
 • services sprite Hitte
 • services sprite Hitte
 • services sprite Hitte
 • services sprite Hitte
 • services sprite Hitte

Tags: , , , , , , ,

One Response to “Hitte”

 1. jenny copius peereboom says:

  weten jullie echt zeker dat louis dat leuk vindt:):): hij kijkt alsof hij zich zwaar in de zeik gezet voelt:):)doen jullie hem dat ook in italie aan? zul je wel het lokale sufferdje mee halen!:) er was vorige week noodweer in noord italie, nog last van gehad, of staan jullie nog overeind ?
  groet jenny cp-s

Leave a Reply