Laatste update

Terwijl half Nederland en ook de rest van Europa op vakantie is en waarschijnlijk ergens in de file staat, gaat bij ons alles gewoon verder. Op dit moment zitten we in Nederland en zijn we weer gewoon aan het werk (Dit moet ook gebeuren).

file 011 300x225 Laatste update

Sinds gisteren hebben we eindelijk de toestemming van de gemeente op papier binnen, al is het maar een kopie van de  fax naar onze architect. Het gaat dus eindelijk echt gebeuren. Helaas hebben we op deze 2 A-4tjes  (want meer is het niet) 4 maanden moeten wachten, wat natuurlijk op zich al een belachelijke vertraging is. Verder is het dus niet gelukt om dit voor 1 augustus te regelen, wat dus minimaal nog een maand vertraging oplevert. Italïe is namelijk op vakantie in augustus, wat inhoud dat er nog minder gedaan word. Het bankpersoneel dat over onze lening gaat is dus nu niet aan het werk. Als het een beetje meezit vinden we nog een bouwer die gauw kan gaan beginnen, want we willen nog steeds in het voorjaar van 2011 open gaan. Ik denk wel dat dit het eind van het voorjaar word en ben zelfs bang voor later, maarja… Helaas kunnen we niemand aansprakelijk stellen hiervoor. Want ook al zijn we een nieuw bedrijf, we lopen wel een heel voorseizoen mis. Het belangrijkste is dat we eindelijk weer een stapje verder kunnen gaan.

das 02 300x225 Laatste update

In Italïe gaat het ook allemaal langzaam, maar er begint structuur in te komen. Tijdens ons laatste bezoek kregen we meteen bezoek van onze Duitse buren. De keer ervoor waren we zelf bij Helmut en Sylvia langsgegaan en nu kwamen ze even bij ons kijken. Aangezien we druk bezig waren en maar een paar dagen daar waren, hebben we nu afgesproken om volgende keer samen uit eten te gaan bij Ristorante La Brocca in het dorp. We hebben veel te vragen en te bespreken. Zij hebben een eigen Cantina waar ze hun eigen wijn maken op bio-dynamische wijze. En omdat wij ook 3 hectare met wijngaarden hebben, willen we toch maar eens gaan kletsen over een eventuele samenwerking. Op dit moment hebben we de wijngaarden verpacht aan de oude eigenaar, waarvan wij denken dat hij er na dit seizoen mee stopt. We zoeken dus hulp bij het verbouwen van onze eigen wijn. Hoe of wat weten we nog niet; Misschien alleen maar advies. We verwachten in ieder geval meer te verdienen met de eigen wijnoogst dan het verpachten ervan. Dit zou alvast een mooie aanvulling kunnen zijn op ons eerste seizoen, die waarschijnlijk toch nog niet volgeboekt zal zijn (ookal hopen we van wel natuurlijk). Het fruit willen we wel nog steeds verpachten; Dit is iets te veel om bij te houden in combinatie met alle andere dingen die we willen doen. Misschien dat we in de toekomst een gedeelte van het fruit vervangen voor nieuwe druiven of olijfbomen of anders wat bomen voor het hout, zoals walnoten of kersen.

zonnebloemen montottone 3 300x225 Laatste update

Verder goed en slecht nieuws over de katten: Midja is er nog steeds, maar Vicco (volgens Anne was het Vico) is verdwenen. Piero is er nog wel. Ook zijn er nog weer katten bijgekomen. Een moeder met 2 jongen. De moeder is gevlekt, maar niet zoals een lapjeskat en de jongen zijn verschillend. De ene is grijs bruin gestreept en de ander is wit met een geel-witte staart en heeft blauwe siameesachtige ogen. Wij zijn nu 2 weken in Nederland, maar Nisse en Anne (onze Zweedse vrienden) kijken af en toe hoe het gaat. Ze kunnen bij het water en het voer, dus ze zullen niks te kort komen.

vicco en piero 021 300x225 Laatste update

Verder ben ik ook blij met mijn pas gekochte nachtkijker. Afgelopen tijd veel gekeken naar alle beestjes op het terrein. Meerdere marters en dassen deden zich te goed aan de rijpe vijgen. Zonder kijker waren ze absoluut niet te zien in het donker, maar nu kon ik 4 meter afstand  alles goed zien en horen (dassen kunnen erg smakken). Ook slaapt er overdag een vleermuis onder het huis en lopen er overal nieuwe kleine hagedisjes rond.

betonvloer verwijderen 051 300x225 Laatste update

Ook de betonnen vloer onder het huis is er eindelijk uit. Geen leuk werk. Eerst was er de dikke betonnen plaat van ca. 20cm dik met daaronder nog de oude stalvloer, bestaande uit oude klinkers en natuurstenen. Hierin zat totaal geen speling en moest dus bijna verpulverd worden. Gelukkig waren er later ook stukken met allen zand eronder en dat ging veel sneller, omdat ik hier grote brokken kon afslaan (alles gebeurde met een houweel en voorhamer, bijgestaan met een oude en zwakke boorhamer en haakse slijper). Na zo’n 45 m2 zat er dan wwer een stuk vloer met wapening in, wat geen leuke verrassing was. De oude eigenaar kwam ook nog doodleuk vertellen dat hij zelf die vloer erin had gemaakt (Waarvoor ik hem ook bedankt heb, en vervloekt toen hij weg was). Hij was er nog trots op ook, geloof ik. Volgende keer kan ik dus verder met het weghalen van 2 aanbouwen; 1 van steen en 1 van metalen golfplaten. Anne gaat verder met het verwijderen van het stucwerk van de buitenkant en daarna de binnenkant. Hiervoor heb ik nu een compressor besteld en een pneumatische beitel. Tot nu toe deed ze het met een hamertje en een net geen speelgoedbeiteltje. Hopelijk gaat het nu wat sneller. Nog een weekje Nederland en dan eens proeven hoe de verse aubergines en meloenen zijn.

Share and Enjoy:
 • services sprite Laatste update
 • services sprite Laatste update
 • services sprite Laatste update
 • services sprite Laatste update
 • services sprite Laatste update
 • services sprite Laatste update
 • services sprite Laatste update
 • services sprite Laatste update
 • services sprite Laatste update
 • services sprite Laatste update
 • services sprite Laatste update
 • services sprite Laatste update

Tags: , , , , , , , ,

One Response to “Laatste update”

 1. Hallo Anne en Cees. Komt er nu toch schot in?
  Ik help het jullie hopen, dat vanaf nu alles vlotjes gaat verlopen.
  Mochten jullie nog eens hulp nodig hebben uit Nederland, wil Joop en zijn vriend Henk wel een poosje overkomen om het nodige te doen en jullie een handje te helpen

  Veel succes

Leave a Reply