De vergunningen zijn binnen

Hoe vaak hebben we al niet gedacht dat het bijna zover was?? En dan nu is het eindelijk echt zover. We hebben de vergunningen om het huis te verbouwen/restaureren. Al met al heeft het ons 14 maanden gekost; Van de dag dat we het huis voor het eerst zagen tot nu.

Sil aan het klussen 300x199 De vergunningen zijn binnen

We moeten volgende week wel een aanzienlijk bedrag neertellen. Dit om de oude stallen (agrarische bestemming) om te zetten naar woonruimte enz. Helaas komen we er nu pas achter dat er een mogelijkheid was geweest om dit niet te hoeven betalen (We komen hier op een later tijdstip wel een keer op terug). Maar nu we dit dus weten, hebben we besloten om nu alleen de bouwvergunning voor het huis (en dus de B&B-kamers) te betalen. De rest komt dus op een later tijdstip, zodat we daarvoor niet hoeven te betalen.

Hoe het was 300x224 De vergunningen zijn binnen

Als we namelijk nu zouden besluiten om ook voor het huis opnieuw de aanvraag te doen (want dat is de consequentie), moeten we weer een aantal maanden wachten. We hebben nog steeds goede hoop om in mei 2011 open te kunnen gaan en dat zouden we dan echt moeten laten varen. Het enige wachten wat we nu nog moeten ondergaan is het wachten op de bank. Wij hopen een aardig bedrag los te peuteren om de verbouwing te kunnen doen. Zij bepalen eigenlijk wat ons budget verder gaat worden en wat we dus in de eerste fase van de verbouwing kunnen gaan realiseren.

slopen van aanbouw metaal 03 300x225 De vergunningen zijn binnen

Verder zijn nu met onze lokale vrienden op zoek naar goedkopere alternatieven voor de werkzaamheden en dat lijkt aardig te lukken. We hebben besloten straks onze architect (degene waarover we niet zo tevreden zijn; Hij had ons kunnen vertellen over de mogelijkheden om dus niet voor de vergunningen te hoeven betalen) overboord te zetten en dus een andere geometra als bouwopzichter aan te stellen. Dit word dus Fabio Rossetti, de broer van Andrea (onze geoloog en loco-burgemeester en ook vriend (hij is ook nog eens lyrisch over/met Louis)).

slopen aanbouw steen 03 300x225 De vergunningen zijn binnen

Vol goede moed gaan we dus vrolijk verder met het hakken, breken, slopen, tikken enz. Anne heeft nu haar pneumatische beitelset en compressor en het verwijderen van het stucwerk en het ontvoegen gaat een stuk sneller zo. We verwachten dat ze eind september alles heeft gedaan, waar ze nu zonder steigers bij kan. Cees gaat ook rustig verder met het slopen van aanbouwtjes en het afbikken van oude bakstenen. Deze kunnen dan weer hergebruikt worden en dat is natuurlijk weer een mooie besparing. Deze bakstenen kosten al gauw meer dan een euro per stuk en we hebben er al meer dan 1000 opgestapeld liggen. De “kleine” klusjes zitten er dus bijna op en we moeten straks goed plannen met de aannemer/bouwer wanneer we het dak kunnen verwijderen. Ook dit willen we zelf doen, want dit kost anders ook weer een aardige smak duiten. Alle oude balken moeten worden uitgezocht; Welke kunnen we nog gebruiken en welke moeten vervangen worden. alle hele dakpannetjes moeten worden bewaard, want de nieuwe zien er toch minder mooi uit. En om oude te kopen, hiervoor betaal je de hoofdprijs.

ontvoegen 03 300x225 De vergunningen zijn binnen

Nieuwe zijn een stuk goedkoper en die kunnen we gebruiken als onderste laag en daarboven de oude weer hergebruiken. Hopenlijk komen er tegen die tijd ook een aantal vrienden helpen, zodat we het lekker snel kunnen doen. De laatste keer hadden we hulp van Silvia, Sjoerd, Tecla, Hanna en Jelle. We gokken op een week werk.

sjoerd en jelle dragen hun steentje bij 300x199 De vergunningen zijn binnen

Verder moet er alweer aan houthakken gedacht worden, want de herfst en de winter komen er aan. We willen een goede voorraad hout hebben liggen, want ‘s winters moeten we het huis hiermee verwarmen en ook het warme water komt dan zoveel mogelijk uit de open haard. En daarnaast moeten we ook gaan beginnen met het slaan van palen en het maken van hekken en dierenverblijven voor de beestjes die we willen hebben lopen. Met alle vossen en andere wilde beesten, willen we de kippetjes en zo toch zoveel mogelijk levend houden.

ontvoegen 04 300x225 De vergunningen zijn binnen

Genoeg te doen dus

Share and Enjoy:
 • services sprite De vergunningen zijn binnen
 • services sprite De vergunningen zijn binnen
 • services sprite De vergunningen zijn binnen
 • services sprite De vergunningen zijn binnen
 • services sprite De vergunningen zijn binnen
 • services sprite De vergunningen zijn binnen
 • services sprite De vergunningen zijn binnen
 • services sprite De vergunningen zijn binnen
 • services sprite De vergunningen zijn binnen
 • services sprite De vergunningen zijn binnen
 • services sprite De vergunningen zijn binnen
 • services sprite De vergunningen zijn binnen

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply