Montottone, lovely city

Na onze zoektocht naar een huis in Le Marche (Italïe) om hier onze droom te verwezenlijken, is het dan eindelijk zover. Afgelopen februari hebben we een huis met 8 hectare grond gevonden en ondertussen ook de vergunningen binnen om deze oude boerderij te veranderen in een schitterend vakantieparadijsje.

montottone 031 300x199 Montottone, lovely city

Even een snelle samenvatting van de ligging.

De regio Le Marche bestaat uit 5 provincies aan de Adriatische kust in het midden van Italïe. Pesaro-Urbino, Ancona, Macerata, Fermo, en Ascoli-Piceno. Vroeger waren dit 4 provincies, maar omdat men Ascoli-Piceno te groot vond, is deze opgesplitst en zo ontstond de provinci Fermo. Deze provincie kenmerkt zich door lange valleien van aan de ene kant de Appenijnen naar de Adriatische zee aan de andere kant.

montottone 04 300x199 Montottone, lovely city

De valleien worden omgeven door een heuvelachtig landschap met op bijna iedere heuveltop een klein middeleeuws stadje, met kerken, kastelen, forten en stadsmuren. De meeste zijn dankzij de europese gemeenschap mooi gerestaureerd, zodat wij hier nog lang kunnen genieten van de meest schitterende uitzichten. Er zijn een paar uitzonderingen en Montottone is hier 1 van. Het ligt namelijk niet bovenop een heuvel, maar tussen de heuvels verstopt.

montottone 06 300x199 Montottone, lovely city

Wij zijn dus uiteindelijk bij dit plaatsje neergestreken. Met de auto is het een half uurtje naar het dichtstbijzijnde strand van Pedaso, waar het ook in de zomervakantie relatief rustig is. De meer toeristische stranden van Porto San Giorgio, Grottamare en San Benedetto del Tronto liggen niet ver weg. Naar de bergen is het ook maar 3 kwartier rijden. Hier zijn schitterende wandelingen mogelijk, waaronder in de “Gola dell’Infernacio”, een smalle kloof in de Appenijnen. Ook kan hier ‘s winters geskied en gelanglaufd worden. Er zijn diverse pistes.

montottone 05 300x199 Montottone, lovely city

Montottone is een klein, maar levendig plaatsje. Veel andere plaatjes zijn een beetje ingedut, maar hier gebeurd van alles. Ze hebben dan ook bijna alles, wat best knap is voor een gemeente met niet meer dan 1018 inwoners. Er is een bank, een supermarkt, een slager, een bakker, 2 barretjes, een restaurant, een pottenbakkerij, een olijvenperserij en nog veel meer.

hanna tecla sil en jelle in montottone 300x199 Montottone, lovely city

Rond het dorp zijn er een aantal paden, waar prima gewandeld kan worden langs velden, boomgaarden, wijngaarden en beekjes en uitzichten op de omliggende plaatsjes als Monte Vidon Combatte, Petritoli en Monsanpietro Morico. Wel kan  je zomers beter vroeg opstaan voor zoiets, want het kan behoorlijk heet worden rond de middag. Plus dat er ‘s ochtends meer te zien is van alle dieren en planten; De dieren schuilen als het zo warm is in de struiken en de meeste bloemen sluiten zich.

wandelen over witte weggetjes 05 300x225 Montottone, lovely city

Volgende maand wat meer foto’s van in Montottone, maar nu beperken we ons tot wat panoramische plaatjes.

Share and Enjoy:
 • services sprite Montottone, lovely city
 • services sprite Montottone, lovely city
 • services sprite Montottone, lovely city
 • services sprite Montottone, lovely city
 • services sprite Montottone, lovely city
 • services sprite Montottone, lovely city
 • services sprite Montottone, lovely city
 • services sprite Montottone, lovely city
 • services sprite Montottone, lovely city
 • services sprite Montottone, lovely city
 • services sprite Montottone, lovely city
 • services sprite Montottone, lovely city

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply