Lentamente oftewel langzaamaan

Op zondag 14-03 zijn we ‘s ochtensvroeg weggereden met een volgepakte Landrover en aanhanger om voor het eerst in ons huis in Italïe te gaan slapen cq. kamperen.
volgepakt voor de reis 300x225 Lentamente oftewel langzaamaan


Langzaamaan dus. De cruise-control op 90 km/h en rijden maar. Normaal rijden we om beurten en zijn we dezelfde dag rond etenstijd terplekke. Nu hadden we er 2 dagen voor uitgetrokken. De eerste dag zijn we doorgereden tot aan het Como-meer, waar we een B&B-kamer hadden gereserveerd. Een prima plek met alles erop en eraan; internet, TV, eigen keuken en een geweldig ontbijt met huisgemaakt brood en jammetjes. De helicopterlandingsplaats vonden we wel wat overdreven. De keuken hebben we niet gebruikt maar zijn lekker uit eten gegaan. In 1 van de duurste regio’s van Italïe verwacht je dat ze ook een beetje met de tijd meegaan, maar die Italianen blijven verrassen (zie foto).
toilet como 225x300 Lentamente oftewel langzaamaan


Wel ongelooflijk schoon; Niet zoals mijn herinneringen aan deze plaatsen in Frankrijk. De volgende ochtend weer met veel zin in de auto voor de tweede helft van de reis. Geen flauw idee hoe we zouden aantreffen. De vorige bewoners zouden per 01-03 eruit trekken en alles leeg achterlaten. Dit viel wel een beetje tegen. Overal lag nog van alles en er liepen nog steeds zo’n dertig varkens rond in de stal. Gelukkig hadden ze wel de koelkast, het gasfornuis/oven en de wasmachine laten staan (deze mogen we de aankomende maanden nog gebruiken). De open haard hadden ze al netjes klaargemaakt en hoefden we alleen nog maar aan te steken, maar het houtkacheltje in een andere ruimte hadden ze wel meegenomen. Hier waren we niet zo blij mee, want het was stervenskoud in huis. Overdag was het misschien wel 15C maar de nachten waren toch behoorlijk koud geweest hiervoor. En aangezien het huis dus al 2 weken afgekoeld was, moesten we flink stoken. Het duurde ongeveer 3 dagen voordat we ‘s nachts redelijk op temperatuur konden slapen enwel met de open haard dag en nacht aan, de teruggekregen houtkachel en 2 bijgekochte electrische straalkacheltjes. Douchen was ook een hele aangelegenheid. Warm water hadden we alleen als de open haard aan was, want door een ingenieus systeem werd d.m.v. de haard een ketel verwarmd. Dit resulteerde in of ijskoud water of kokendheet. Dit duurde ongeveer 10 dagen voordat we doorhadden hoe we enigszins met lauwig water en een pisstraaltje konden douchen. We hebben ook maar vast een elec\trische boiler laten installeren voor de zomer, want dan blijft de haard natuurlijk uit.
huis voorjaar 225x300 Lentamente oftewel langzaamaan


Ondertussen zijn we aardig gewend en bevalt het goed in ons huis (geen moment spijt). Heerlijk. De oude bewoners hebben ondertussen de varkens verkocht en zijn begonnen met hun zooi opruimen. Ook hebben ze het pachtcontract getekend voor dit jaar. We kunnen nu dus langzaamaan gaan beginnen. Lentamente

Share and Enjoy:
 • services sprite Lentamente oftewel langzaamaan
 • services sprite Lentamente oftewel langzaamaan
 • services sprite Lentamente oftewel langzaamaan
 • services sprite Lentamente oftewel langzaamaan
 • services sprite Lentamente oftewel langzaamaan
 • services sprite Lentamente oftewel langzaamaan
 • services sprite Lentamente oftewel langzaamaan
 • services sprite Lentamente oftewel langzaamaan
 • services sprite Lentamente oftewel langzaamaan
 • services sprite Lentamente oftewel langzaamaan
 • services sprite Lentamente oftewel langzaamaan
 • services sprite Lentamente oftewel langzaamaan

Tags: ,

One Response to “Lentamente oftewel langzaamaan”

 1. I like the style you took with this topic. It is not often that you just discover a subject so to the point and informative.

Leave a Reply