De herfst komt eraan.

De zomer is min of meer voorbij; de vakantie in Italïe zit erop. Iedereen is weer aan het werk. Hopelijk ook de bank. Wij hebben in ieder geval ons deel van de paperassen  gedaan. We hebben nu een mooi stapeltje documenten met handtekeningen en stempels. Alles gekopieerd en doorgestuurd naar de architect, de makelaar en de bank. Nog heel eventjes wachten dus??

piaggio 300x199 De herfst komt eraan.

Fabio doet zijn uiterste best om voor ons van alles te regelen tegen scherpere prijzen bij lokale ondernemers. En tot nu toe gaat het hem goed af. Duizenden euro’s vliegen eraf. Erg prettig allemaal. Soms komt hij wel 4 keer per week langs; Dan weer met vragen, dan weer met slopers, electricïens, loodgieters, asbestverwijderaars, een nieuwe bouwer en ook wel eens met Katarina (zijn paard). Als reactie op de vraag of hij altijd te paard naar zijn klanten gaat; “Het kwam toevallig zo uit”. Tja, in ieder geval was er weer een stuk gras gemaaid.

Fabio 01 300x225 De herfst komt eraan.

En ondanks dat er best veel regen is gevallen deze zomer, zijn de temperaturen nog steeds erg lekker te noemen. Toch nog tussen de 25 en 30C. Al zal het straks gauw naar de 20C gaan, maar dat is nog altijd beter dan hier in Nederland, waar het de halve zomer geregend heeft en waar het kwik al gedaald is tot 20C. De natuur reageerd er ook op; De druiven worden rijp en worden binnenkort geoogst. Dit gaan we eindelijk eens helemaal meemaken. Een mooi leermoment. Net als dat alle boeren nu hout aan het kappen zijn. Ik heb me hierbij meteen aangesloten en de eerste kersenbomen liggen in blokken. Aankomende week zullen we er nog een paar in handzame stukken zagen. Dan zijn we klaar voor de herfst en de winter. Heerlijk ‘s avonds met een wijntje of walnotenlikeurtje voor de haard. Nu doen we dit af en toe buiten bij een soort van kampvuurtje.

vuurtje 03 300x225 De herfst komt eraan.

Natuurlijk is het zonde van zulke mooie bomen, maar er blijven er ook nog wel wat staan. We willen wel dat jullie en wij straks maximaal kunnen genieten van het uitzicht. Een paar bomen stonden dit in de weg en worden later vervangen door lagere begroeiing. Voor mij was het vorige week ook een goede manier om me warm te houden, want het was toen fris en vooral nat. Anne daarentegen kon deze week gewoon lekker op het strand liggen zonnen en is zelfs een beetje verbrand.

Foto2267 300x225 De herfst komt eraan.

Ook de trekvogels beginnen zich te groeperen voor de overwintering in Afrika. Vorige week waren er veel meer zwaluwen dan normaal en nog leuker; Tientallen Europese Bijeneters waren bij ons aan het verzamelen. Wat een mooie vogels en wat een lieve geluidjes maken ze. De hele middag cirkelden ze over het terrein of zaten ze met z’n allen op de telefoonlijn. Ik hoop dat ze dit elk jaar doen bij ons. Maandag gaan we weer naar ons plekje toe en we hopen veel te kunnen doen. We hebben in ieder geval afspraken met Fabio en Giovanni en met een boekhouder.

Bijeneters 1 300x225 De herfst komt eraan.

We willen eindelijk officieel als bedrijf aan de gang en hij mag alles voor ons uitzoeken, uitleggen en regelen. Ook verwachten we weer politiebezoek, want na mezelf heeft ook Anne zich nu ingeschreven bij de gemeente. En ondanks dat hij niet lang geleden mij heeft gecontoleerd, kan het echt niet zonder officieel bezoek van hem(de chauffeur van de schoolbus).

Bijeneters 300x245 De herfst komt eraan.

Ook de gemeente is blij met ons en heeft toegezegd ons “witte weggetje” op te knappen. Begin dit jaar was er al wat grind gestort, maar door de bijna tropische neerslag die we hebben gehad is hier bijna niks van over. Ook bovenaan ons weggetje komt een betonnen plaat, zodat de overgang van grind naar asfalt wat beter word. En het word iets minder stijl gemaakt. Zeker bij auto’s zonder 4×4-aandrijving is dat wel zo fijn dat ze rustig kunnen stilstaan voordat ze de weg op gaan. En ze gaan het dit jaar nog doen. Nu wel hopen dat het bouwverkeer straks niet alles weer kapot rijd.

Foto2263 300x225 De herfst komt eraan.

We gaan in ieder geval weer heel veel foto’s maken, dus over 2 weekjes veel nieuws….

Oja, zoals je ziet; Piero groeit als zwarte kool..

Share and Enjoy:
 • services sprite De herfst komt eraan.
 • services sprite De herfst komt eraan.
 • services sprite De herfst komt eraan.
 • services sprite De herfst komt eraan.
 • services sprite De herfst komt eraan.
 • services sprite De herfst komt eraan.
 • services sprite De herfst komt eraan.
 • services sprite De herfst komt eraan.
 • services sprite De herfst komt eraan.
 • services sprite De herfst komt eraan.
 • services sprite De herfst komt eraan.
 • services sprite De herfst komt eraan.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply