Vooruitgang

Ondanks dat we nog steeds zitten te wachten op de banklening en dus nog steeds niet echt met de verbouwing begonnen zijn, gaat alles gewoon verder. Niet iedereen weet wat we nou precies aan het doen zijn en we krijgen ook vaak de vraag of het al opschiet. Vaak verwijzen we mensen dan naar deze weblog.

voorkant huis oud 300x225 Vooruitgang

voorkant huis 300x199 Vooruitgang

Om een goed voorbeeld te geven van wat we dus allemaal aan het doen zijn, hebben we nu dus besloten om Anne’s aandeel in het klussen te laten zien. We laten dit zien aan de hand van foto’s van hoe het was toen we het kochten begin dit jaar en daarna een foto van hoe het huis er nu uitziet.

achterkant huis 03 300x225 Vooruitgang

achterkant huis 02 300x199 Vooruitgang

Anne heeft zich voornamelijk bezig gehouden met het verwijderen van de stuclaag op de gevel en het ontvoegen van de muren. In het begin deed ze dit allemaal nog met de hand (met hamer en beiteltje). We konden namelijk geen zware apparaten gebruiken, omdat we dan de oude bakstenen zouden beschadigen.

zijkant huis 05 300x225 Vooruitgang

zijkant huis 01 300x199 Vooruitgang

Uiteindelijk hebben we toch een pneumatische beitel en een compressor gekocht. De compressor is maar een kleintje (maximaal 8 bar), maar werkt perfect. Dit gaat nu veel sneller. Op dit moment heeft Anne alles gedaan, waar ze staand op de grond of op een ladder bij kon. Zodra de banklening rond is, krijgen we een steiger om het huis en kunnen we de bovenkant van de gevel ook doen.

Anne is aan het ontvoegen 02 300x199 Vooruitgang

ontvoegde muur detail 02 300x199 Vooruitgang

Voor meer foto’s kijk op de facebook-pagina van “Casolare Re Sole”. http://www.facebook.com/pages/Montottone-Italy/Casolare-Re-Sole/142164939147375

Share and Enjoy:
 • services sprite Vooruitgang
 • services sprite Vooruitgang
 • services sprite Vooruitgang
 • services sprite Vooruitgang
 • services sprite Vooruitgang
 • services sprite Vooruitgang
 • services sprite Vooruitgang
 • services sprite Vooruitgang
 • services sprite Vooruitgang
 • services sprite Vooruitgang
 • services sprite Vooruitgang
 • services sprite Vooruitgang

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply