Weer vertraging

Soms word je er moedeloos van. Je koopt een huis en dan wil je gaan verbouwen. Op zich is dit niks raars; Dit gebeurt overal en altijd. Je gaat naar de bank en dan vraag je om een lening. Ook dit is normaal.

IMG 1829 300x130 Weer vertraging

Zij vragen dan om allerlei gegevens (wat is je inkomen, wat is je bezit, ondernemersplan, enz.) en ook dat is normaal. Sommige papieren heb je niet; zoals een bouwvergunning, maar die vraag je aan. Zo werkt het gewoon. Helaas werkt niet alles zo simpel. De geometra doet een aanvraag voor het verbouwen tot Bed & Breakfast in plaats van Agriturismo. Dit foutje heeft ons voornamelijk geld gekost, maar doordat hij eerst via informele (wat helemaal niet nodig was, achteraf) weg wilde kijken of er geen bezwaren zouden zijn vanuit de gemeente, heeft het ons indirect ook nog eens 5 tot 6 maanden vertraging opgeleverd.

IMG 9102 300x225 Weer vertraging

Uiteindelijk kregen we de papieren die we nodig hadden precies 1 dag voor de Italiaanse zomervakantie. Oftewel: iedereen die je nodig hebt ligt ergens op het strand en werkt een maandlang niet. Voordat daarna alles weer op gang is gekomen, ben je weer 2, 3 weken verder. En dan denk je eindelijk het verlossende woord van de bank te krijgen…

IMG 9132 300x225 Weer vertraging

En daar komt het: Omdat alles zo lang heeft geduurd, zijn de meeste gegevens niet meer actueel. Dit houd dus in dat ons gevraagd is om alles opnieuw in te dienen. AAAAHHHHGRHH, hoe is het mogelijk. Dit is dus maar weer bij deze gedaan en we kunnen weer ouderwets wachten. Als we maar niet weer onderop de stapel komen te liggen, want dan kunnen we onze beoogde openingsdatum (ergens in Mei 2011) wel vergeten. Dit is zo oneerlijk allemaal. We hebben een bouwer klaar staan, die graag in november wil en kan beginnen. Hij wil voor de kerst de funderingen en het dak gedaan hebben. Laat dit s.v.p. lukken.

uitzicht over onze wijngaard en huis 300x199 Weer vertraging

Gelukkig weten we waarom we dit allemaal moeten doorstaan. De foto’s spreken voor zich.

IMG 9121 225x300 Weer vertraging

Kijk ook op onze facebook -pagina voor meer foto’s http://www.facebook.com/pages/Montottone-Italy/Casolare-Re-Sole/142164939147375

Share and Enjoy:
 • services sprite Weer vertraging
 • services sprite Weer vertraging
 • services sprite Weer vertraging
 • services sprite Weer vertraging
 • services sprite Weer vertraging
 • services sprite Weer vertraging
 • services sprite Weer vertraging
 • services sprite Weer vertraging
 • services sprite Weer vertraging
 • services sprite Weer vertraging
 • services sprite Weer vertraging
 • services sprite Weer vertraging

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

One Response to “Weer vertraging”

 1. Laurens says:

  omg! alles opnieuw….pfff…..

Leave a Reply