Er is weer nieuws uit Italïe

Na 2 1/2 week vakantie en een aantal gewerkte dagen is er eindelijk weer tijd om de blog bij te werken. Van de bank hebben we nog steeds geen nieuws gehoord. Wel zijn we bij “ons” kantoor langs geweest en daar wezen ze direct naar hun hoofdkantoor in Siena. Druk, te weinig personeel, we denken/hopen volgende week nieuws te hebben.

Anne blij met Carta Identica 225x300 Er is weer nieuws uit Italïe

Nou ja, we zien wel weer; We weten ondertussen wat wachten is. Natuurlijk zitten we niet alleen op maar te wachten. We zijn ook naar een andere bank gegaan en deze is heel welwillend en werkt vlot en duidelijk. Hier hebben we al meer vertrouwen in. Met onze Italiaanse boekhouder, deze bank en iemand van de Coldiretti (een soort van boerenvakbond) samen zijn we nu ons bedrijf aan het opzetten. Anne word boerin. En ook zij is nu officieel inwoner van de gemeente Montottone.

het wapenschild van onze straatnaam 300x225 Er is weer nieuws uit Italïe

Deze maand nog zullen we geregistreerd staan als Azienda Agricola bij de kamer van koophandel, een BTW-nummer hebben en aanvragen hebben gedaan voor eventuele subsidies. De lening zullen we dan als bedrijf af sluiten en niet als particulier. Dit wilden we al de hele tijd, maar helaas kon men ons toen geen goede antwoorden geven. Nu wel gelukkig. Verder is de kans is klein dat we deze subsidies inderdaad gaan krijgen, maar niet geschoten is altijd mis.

dit bord staat niet op de goede plek 300x199 Er is weer nieuws uit Italïe

Ook zijn we natuurlijk nog steeds aan het klussen en hebben laatst met de bouwer gesproken over ons project. Hij is er klaar voor en heeft er zin in. Ook had hij veel bewondering voor wat we al gedaan hadden. Fabio is bezig met offertes aanvragen en steeds meer bedrijven in de buurt komen met verzoekjes. Sommigen willen ook offertes uitbrengen en anderen willen weten of we interesse hebben om hun huis te huren en te verhuren. Mooie ontwikkelingen.

montottone by night 03 300x225 Er is weer nieuws uit Italïe

Voor de rest proberen we hier zoveel mogelijk ons leven al op te bouwen en onze weg te vinden en dat gaat prima. We leren steeds meer mensen en locaties kennen. Dit zal in de aankomende posts zichtbaar worden.

onze waslijn in de zon 300x199 Er is weer nieuws uit Italïe

We hebben in ieder geval heel veel foto’s..

Voor meer foto’s kijk op onze facebooksite: http://www.facebook.com/pages/Montottone-Italy/Casolare-Re-Sole/142164939147375

Share and Enjoy:
 • services sprite Er is weer nieuws uit Italïe
 • services sprite Er is weer nieuws uit Italïe
 • services sprite Er is weer nieuws uit Italïe
 • services sprite Er is weer nieuws uit Italïe
 • services sprite Er is weer nieuws uit Italïe
 • services sprite Er is weer nieuws uit Italïe
 • services sprite Er is weer nieuws uit Italïe
 • services sprite Er is weer nieuws uit Italïe
 • services sprite Er is weer nieuws uit Italïe
 • services sprite Er is weer nieuws uit Italïe
 • services sprite Er is weer nieuws uit Italïe
 • services sprite Er is weer nieuws uit Italïe

Tags: , , , , , , ,

One Response to “Er is weer nieuws uit Italïe”

 1. Jan Willem says:

  Leuk om te lezen allemaal. Heb ik al eens verteld dat ik Italiaanse familie heb in Parma? Mijn tante en nichtjes spreken alle drie de beide talen en zijn ook nog eens erg aardig. Volgend voorjaar gaan we misschien wel die kant op en dan komen we zeker ook bij jullie kijken.

  Groeten JW

  PS zal op Facebook Irene Ugolotti Serventi aanraden als vriend (Da’s één van mijn Italiaanse nichtjes)

Leave a Reply