Het klussen gaat gewoon door

We hebben nog wel geen zekerheid over hoe, wat en wanneer we eindelijk kunnen beginnen met de verbouwing, maar we hebben in ieder geval een rotsvast vertrouwen dat het ons gaat lukken. Alles komt goed en zo niet dan toch. In het slechtste geval mogen of kunnen we niet verbouwen. Dan zijn we in ieder geval boer en boerin.

anne eind oktober 199x300 Het klussen gaat gewoon door

Lekker buiten werken in het heerlijke Italiaanse weer en op een schitterende locatie. Lekker eten en drinken en veel lieve mensen om ons heen. Voor een paar euro vliegen we op en neer voor familie en verjaardagen van vrienden of andersom.

Maar waar hebben we het over. Het klussen gaat dus gewoon door. Anne is nog steeds met de gevel bezig, maar kan voorlopig niet verder. Pas als we van de bouwer een steiger hebben gekregen kan ze de hoogte in. Voorlopig zal ze dus binnen verder moeten; Ook daar zijn sommige muren afgesmeerd met stucwerk, cement of beton. Het grote voordeel is wel dat Anne zo secuur werkt, dat het gebouw niet meer gezandstraald hoeft te worden en dat is een extra besparing.

oude deuren uit de varkensschuur uit elkaar halen 02 300x199 Het klussen gaat gewoon door

In het bijgebouwtje ben ik begonnen om een kippenhok (voor ons toekomstige pluimvee) te bouwen met nacht- en leghok. Ik had nog wat gaas en spijkers uit Nederland over en dat kan ik zo mooi gebruiken. Verder heb ik alle houten deuren uit de varkensschuur gesloopt en uit elkaar gehaald. Met deze planken word het hok in elkaar getimmerd.

oude deuren uit de varkensschuur uit elkaar halen 01 300x199 Het klussen gaat gewoon door

Ik heb alleen maar wat scharnieren en wat balkjes hoeven kopen. Buiten komt ook nog een grote ren, waar ze (kippen, eenden, ganzen, parelhoenders, kalkoenen en pauwen) in kunnen rondlopen als wij er straks een keertje niet zijn. Normaal zullen ze overdag gewoon op het erf rondscharrelen.

kippenhok in wording 199x300 Het klussen gaat gewoon door

Bij de varkensschuur lag ook nog een stapel ijzeren buizen, die Anne wil hergebruiken. Arwen en Lars (ze waren een weekje op bezoek) hebben deze mooi apart gelegd. Ook heeft Lars nog goed geholpen met het verwijderen van een aantal grote houten dwarsbalken.

Cees en Lars aan het slopen 06 300x199 Het klussen gaat gewoon door

Deze zaten erg vast en gaven zich niet zonder slag of stoot gewonnen, maar aan het eind van de middag lagen de balken die hergebruikt gaan worden ook mooi apart en de rest was in kleine blokken gezaagd en gekloofd. Prima brandhout.

Cees en Lars aan het slopen 07 300x199 Het klussen gaat gewoon door

Volgende keer maak ik het kippenhok af en ga me dan maar eens richten op een hok voor de geitjes en de ezel.Eerst nog pauze in het herfstzonnetje.

eind oktober en lunchpauze 03 300x199 Het klussen gaat gewoon door

Voor meer foto’s bezoek onze facebookpagina: http://www.facebook.com/pages/Montottone-Italy/Casolare-Re-Sole/142164939147375

Share and Enjoy:
 • services sprite Het klussen gaat gewoon door
 • services sprite Het klussen gaat gewoon door
 • services sprite Het klussen gaat gewoon door
 • services sprite Het klussen gaat gewoon door
 • services sprite Het klussen gaat gewoon door
 • services sprite Het klussen gaat gewoon door
 • services sprite Het klussen gaat gewoon door
 • services sprite Het klussen gaat gewoon door
 • services sprite Het klussen gaat gewoon door
 • services sprite Het klussen gaat gewoon door
 • services sprite Het klussen gaat gewoon door
 • services sprite Het klussen gaat gewoon door

Tags: , , , ,

Leave a Reply