Rome, minder dan 3 uur rijden(1)

Op zondag 31 oktober was het niet zulk mooi weer bij ons in Montottone. De lucht was Nederlands grijs en het motregende wat. De winkels waren natuurlijk dicht en er was niks te doen. Van zaterdag op zondag was ook nog eens de klok een uurtje achteruit gezet in verband met de wintertijd.

Eindelijk in Rome en geparkeerd in het centrum bij het capitool 300x225 Rome, minder dan 3 uur rijden(1)

We konden naar de Adriatische zee gaan, maar met dit weer ook geen succes; Hetzelfde gold voor de Monti Sibilini. Lars en Arwen waren op bezoek en wilden (nu ze toch in het midden van Italïe waren) wel naar Rome gaan. Ik was er ook al heel lang niet meer geweest en Anne nog nooit, dus….

op weg naar Rome moeten we onder de Apenijnen door 300x225 Rome, minder dan 3 uur rijden(1)

Ik wilde ook naar Rome om de route te bekijken, want niet iedereen vliegt zoals wij vanaf vliegveld Weeze naar Ancona. Er kan natuurlijk ook op Rome, Pisa, Florence, Milaan, Bologna of waar dan ook gevlogen worden. Je moet dan wel over de Appennijnen heen of er onder door. Het is net wat men zelf wil. Even op internet gekeken voor de route en waar te parkeren. Rome is voor ons minder dan 3 uur rijden; Om precies te zijn 2 uur en 3 kwartier rijden en we stonden in het centrum.

het colosseum 05 300x225 Rome, minder dan 3 uur rijden(1)

Op internet hadden ze bedacht om ergens bij een station in een buitenwijk te parkeren en dan met de metro verder te gaan. Want als toerist moet je het zeker niet wagen om in Rome te willen rijden of een parkeerplaats te willen vinden. En onze landrover is ook nog eens te hoog voor de overdekte garages.

het colosseum 01 300x225 Rome, minder dan 3 uur rijden(1)

Wij hadden dan ook een stationnetje uitgezocht, maar op zondag reden er geen treinen en metro’s vanaf dat station (vraag niet waarom). Dan maar dichterbij het centrum (eigenwijs) een plekje zoeken en na 2 blokjes om een parkje heen: Bingo, een parkeerplek leeg en gratis (Hoera, wat zijn we toch een Nederlanders).

het forum romanum 03 300x225 Rome, minder dan 3 uur rijden(1)

Nog mooier was dat we zo ongeveer op het Capitool hadden geparkeerd, wat inhoud dat je dus gewoon in het centrum zit. Na een duur kopje koffie met gebak zijn we met onze tour begonnen. Het was erg druk op straat, maar anders dan ik me kon herinneren. Het was heel onwerkelijk. Maar achteraf bleek het dus autovrije zondag te zijn geweest (dat scheelt heel wat) en de Italianen hadden ook maandag en dinsdag vrij. Iedereen ging dus naar Rome.

piazza venezia 01 300x225 Rome, minder dan 3 uur rijden(1)

Na 5 minuutjes lopen kwamen we bij het Colosseum aan; wat een enorm gebouw is dat. We zijn er wat omheen gelopen (niet naar binnen, want het was stervensdruk). Van daar naar het Palatijn (een beroemde heuvel uit de romeinse oudheid) en het Forum Romanum (de ruïnes van het oude centrum van Rome uit de tijd van de keizers). Ook dit was veel te druk en we hadden geen zin om een kaartje te kopen. Een kaartje kost €12,00 en dan mag je al deze 3 plekken bezichtigen en ook nog een tentoonstelling bezoeken. We wilden trouwens heel Rome zien, dus we hadden geen tijd om ergens lang te blijven hangen.

trevifontein 300x225 Rome, minder dan 3 uur rijden(1)

Na het Forum Romanum kwamen we bij het Piazza Venezia aan en vlak daarachter zijn we gaan lunchen in een restaurantje. Het gebouw was een oud theater met allemaal hoekjes en een mooie bar. Hier hebben we dan ook een lekker flesje wijn genuttigd en een pasta gegeten. Hierna was de Trevi-fontein aan de beurt voor een bezoekje. Afgeladen vol natuurlijk, maar bij de Gelateria was het rustig en we hebben nog lekker een Italiaans schepijsje genomen.

italiaans schepijs 225x300 Rome, minder dan 3 uur rijden(1)

Door naar het Pantheon. Deze kerk stond voor de helft in de steigers, dus dat was jammer. Dan maar door naar het Piazza Navona. Gewoon meelopen in de mensenmassa en na 10 minuutjes ofzo waren we er. Ondertussen begonnen we onze voetjes wel te voelen.

pantheon 225x300 Rome, minder dan 3 uur rijden(1)

Maar ja als je Rome in 1 dag wil zien, dan loop je heel wat. Je kunt natuurlijk ook zo’n dubbeldekker-bus nemen of met de metro, maar toch zul je veel moeten lopen om alles te zien. Hierover later meer…

piazza navone 01 225x300 Rome, minder dan 3 uur rijden(1)

Voor meer foto’s kijk op onze facebookpagina: http://www.facebook.com/pages/Montottone-Italy/Casolare-Re-Sole/142164939147375

Share and Enjoy:
 • services sprite Rome, minder dan 3 uur rijden(1)
 • services sprite Rome, minder dan 3 uur rijden(1)
 • services sprite Rome, minder dan 3 uur rijden(1)
 • services sprite Rome, minder dan 3 uur rijden(1)
 • services sprite Rome, minder dan 3 uur rijden(1)
 • services sprite Rome, minder dan 3 uur rijden(1)
 • services sprite Rome, minder dan 3 uur rijden(1)
 • services sprite Rome, minder dan 3 uur rijden(1)
 • services sprite Rome, minder dan 3 uur rijden(1)
 • services sprite Rome, minder dan 3 uur rijden(1)
 • services sprite Rome, minder dan 3 uur rijden(1)
 • services sprite Rome, minder dan 3 uur rijden(1)

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply