Rome, minder dan 3 uur rijden(2)

Enkele posts geleden waren we al begonnen te verhalen over ons dagje Rome. 2 uur en 3 kwartier rijden vanaf ons huis naar het centrum van Rome. Normaal zal dit vast wel iets langer duren.

na bijna 3 uur reizen is espresso en gebak uiterst welkom 300x225 Rome, minder dan 3 uur rijden(2)

Wij gingen namelijk op een zondag en het was inRome ook nog eens autovrije zondag, dus we konden makkelijk parkeren. Na een kopje espresso/cappucino en een gebakje gingen we alle toeristische dingen bekijken. Lopend is dit behoorlijk pittig in 1 dag. We wilden niet met zo’n toeristiche dubbeldekker-bus of met de metro. We hadden al het Colosseum, het Kapitool, het Pantheon, het Palatijn met daarnaast het Forum Romanum, de Trevi-fontein, het Piazza Venezia en het Piazza Navona gehad en dan blijft er nog genoeg over.

piazza navone 03 300x225 Rome, minder dan 3 uur rijden(2)

Na een paar kleine stops; Voor de lunch, voor een winkeltje waar ze bijna alleen maar Limoncello verkochten,  voor een Italiaans schepijsje en voor 2 schitterend oude scootertjes (hier willen we er in de toekomst een stuk of 10 van hebben om toertochtjes mee te gaan houden) kwamen we aan bij de rivier die door Rome stroomt: de Tiber.

een limoncellowinkel 225x300 Rome, minder dan 3 uur rijden(2)

Aan de overkant hiervan lag het Castel Sant’Angelo. Ook hier kan je naar binnen en zelfs er boven op, maar daar hadden we dus geen tijd voor.

VESPA 300x225 Rome, minder dan 3 uur rijden(2)

De reden dat we hier waren was dat er vanaf dit fort/kasteel de grote weg ligt naar de grote Basiliek van Sint Pieter met het Sint Pietersplein, bekend van het Urbi et Orbi en de paus. Oftewel het Vaticaan. Deze weg zijn we dus ook gegaan.

de Tiber 300x225 Rome, minder dan 3 uur rijden(2)

Aan de linkerkant zien we  op een gevel het beeld van Romulus en Remus (de stichters van Rome). Op het plein niks dan mensen, die in de rij stonden om naar binnen te gaan. De wachttijd schat ik op 2 1/2 uur.

castel santangelo 300x225 Rome, minder dan 3 uur rijden(2)

We hebben dus even op het plein rondgehangen, maar de paus gaf niet thuis. Via de Engelse poort zijn we langs de toegang tot Vaticaanstad gelopen, waar ook nog enkele leden van de Zwitserse Garde aan het werk waren.

de sint pieter 300x225 Rome, minder dan 3 uur rijden(2)

Hierna hadden onze voeten echt geen zin meer en zijn we met de metro terug naar de auto gegaan. De Spaanse Trappen hebben we maar overgeslagen. Na een bezoek aan een toilet en nog “one for the road” hebben we afscheid genomen van Rome en zijn weer naar huis gereden. We waren om half 9 weer terug. Precies om etenstijd. Wat een timing…

zwitserse garde 300x225 Rome, minder dan 3 uur rijden(2)

Voor meer foto’s kijk op onze facebookpagina: Casolare Re Sole op Facebook

toerist 225x300 Rome, minder dan 3 uur rijden(2)

Share and Enjoy:
 • services sprite Rome, minder dan 3 uur rijden(2)
 • services sprite Rome, minder dan 3 uur rijden(2)
 • services sprite Rome, minder dan 3 uur rijden(2)
 • services sprite Rome, minder dan 3 uur rijden(2)
 • services sprite Rome, minder dan 3 uur rijden(2)
 • services sprite Rome, minder dan 3 uur rijden(2)
 • services sprite Rome, minder dan 3 uur rijden(2)
 • services sprite Rome, minder dan 3 uur rijden(2)
 • services sprite Rome, minder dan 3 uur rijden(2)
 • services sprite Rome, minder dan 3 uur rijden(2)
 • services sprite Rome, minder dan 3 uur rijden(2)
 • services sprite Rome, minder dan 3 uur rijden(2)

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to “Rome, minder dan 3 uur rijden(2)”

 1. [...] This post was mentioned on Twitter by Cees den Hartog, Cees den Hartog. Cees den Hartog said: Rome, minder dan 3 uur rijden(2) – http://blog.casolareresole.com/rome-minder-dan-3-uur-rijden2/ [...]

Leave a Reply