Winter in Le Marche I

In Nederland zijn we wel gewend dat het ‘s winters kan sneeuwen, ook al zou je het niet zeggen als je de chaos ziet. Lange files, treinen die niet rijden enzovoorts.

casolare re sole in de sneeuw 300x199 Winter in Le Marche I

Ook bij ons in Le Marche kan het sneeuwen; Meestal gebeurd dit dan in de bergen en dat ziet er altijd wel mooi uit. Zelf zit je dan heerlijk in het zonnetje en verderop zie je de besneeuwde bergtoppen. Maar de laatste jaren valt er ook regelmatig sneeuw op het platteland en aan de kust. Af en toe (1 à 2 keer per jaar) blijft de sneeuw ook liggen en dat geeft prachtige plaatjes. Een paar dagen later is de sneeuw weer weg. In die paar dagen valt het leven stil; scholen gaan dicht en werknemers blijven thuis.

casolare re sole in de sneeuw 02 300x199 Winter in Le Marche I

Mensen gaan alleen de weg op als het moet. Wat een verschil met thuis. Hier word alleen maar met sneeuwschuivers de weg vrijgemaakt en niet gestrooid. Vandaar dat er ook zoveel oude autootjes nog rondrijden. In Nederland zouden ze vastroesten.

casolare re sole in de sneeuw 09 300x199 Winter in Le Marche I

In ieder geval hebben wij er ook dit seizoen mee te maken. De eerste dagen zette de sneeuw niet door, maar uiteindelijk lag er toch een mooi pak. Dit met alle ongemakken van dien. Ons huis ligt ongeveer 400 meter van de doorgaande weg af en die ligt ook nog eens 100 meter hoger.

ons pad naar boven 01 300x199 Winter in Le Marche I

ons pad naar boven©casolare re sole

Met onze Landrover is dit op zich geen probleem. Zeker niet omhoog. Maar omlaag zonder ABS en aan 1 kant een vrij steile helling naar beneden is niet aan te bevelen zonder sneeuwkettingen. Parkeren deden we dus maar boven aan de weg. En volgend jaar kopen we sneeuwkettingen natuurlijk.

ons terrein in de sneeuw 01 300x199 Winter in Le Marche I

Verder hadden we geen problemen (behalve dat het huis natuurlijk nog niet geïsoleerd is en dus behoorlijk koud); Genoeg hout voor de haard, de vriezer zat vol en we hadden gewoon stroom telefoon en ADSL.

onze boomgaarden in de sneeuw 01 300x199 Winter in Le Marche I

Voor meer foto’s kijk op onze facebook-pagina: Casolare Re Sole op Facebook

Share and Enjoy:
 • services sprite Winter in Le Marche I
 • services sprite Winter in Le Marche I
 • services sprite Winter in Le Marche I
 • services sprite Winter in Le Marche I
 • services sprite Winter in Le Marche I
 • services sprite Winter in Le Marche I
 • services sprite Winter in Le Marche I
 • services sprite Winter in Le Marche I
 • services sprite Winter in Le Marche I
 • services sprite Winter in Le Marche I
 • services sprite Winter in Le Marche I
 • services sprite Winter in Le Marche I

Tags: ,

Leave a Reply