huis kopen in Italïe

Eindelijk is het dan zover; We hebben het huis in Italïe gekocht.

casolare re sole huis voorkant 300x225 huis kopen in Italïe

Afgelopen maandag vlogen we vanaf vliegveld Weeze (Duitsland) naar Ancona (Italïe). Retourtje kostte maar €20,00 inclusief alles!! Daar aangekomen dachten we even onze huurauto op te halen en te genieten van Le Marche (want het was heerlijk zonnig weer).
Maar dat viel weer eens tegen. Ik heb een nieuwe creditcard en dat kennen ze dus weer eens niet in het middeleeuwse Italïe. Ik had alles al van tevoren betaald, maar uiteindelijk zegt dat dus helemaal niks. De nieuwe creditcards hebben de naam en nummers niet meer in reliëf op het kaartje staan en dus kunnen ze geen borgafdrukje maken en dus krijg je al betaalde auto NIET mee. Verder zijn al helemaal niet bereid om je te helpen dit probleem op te lossen. Uiteindelijk zijn we bij AVIS terecht gekomen en dat is dus de ENIGE die wel deze nieuwe kaart accepteerd. Met de oude creditcards heb je dit probleem dus niet. DUS PAS OP ALLEMAAL; Ik had dus een auto gehuurd voor €57,50, maar nu was ik uiteindelijk hierbovenop nog eens ruim €160,00 kwijt en moet ik het eerste bedrag nog zien terug te krijgen.

casolare re sole italie 300x205 huis kopen in Italïe

OK, na dit oponthoud snel met de Fiat Cinquecento naar Fermo gereden om nog snel te lunchen. Restaurant “Locanda del Palio”:

ristorante palio 300x225 huis kopen in Italïe

super eten en drinken. Daarna met onze makelaar naar de bank om de “cheques” op te halen voor de overdracht van dinsdag. Hier ook nog weer geinformeerd hoe het zit met onze hypotheekaanvraag voor de verbouwing, maar deze is nog steeds 99% goedgekeurd en ligt op het hoofdkantoor in Siena.

Meteen hierna nog naar de GEOMETRA ( bouwkundige/architect ). Zonder zoiemand mag je helemaal niks bouwen, verbouwen etc. Na wat laatste aanpassingen, kunnen onze tekeningen nu eindelijk naar de COMMUNE (gemeente) om hopelijk goedgekeurd te worden. Dit kan natuurlijk weer eens 3/4/5 maanden gaan duren. Wachten, wachten en nog eens wachten. It’s not fair.

So far so good.
Nu gauw naar onze vrienden Corry en Marcel van de B&B ( www.casacormar.com ) waar we deze keer zouden slapen. We hadden afgesproken dat we zouden mee eten en Mars heeft heerlijk gekookt. De rest van de avond hebben we gevuld met bijkletsen, wijn, limoncello en whisky.

500 300x225 huis kopen in Italïe

Gisteren vroeg op en ontbijtje van Cor. Koffie, gevulde croissant en weg moesten we weer. We moesten de makelaar ophalen en daarna samen naar Tolentino, waar we een afspraak hadden met Maurizio. Hij is aannemer en ook zwembad-bouwer. De vorige keer hadden we al wat werk van hemn gezien en nu konden wer onze plannen doorspreken. Hopelijk krijgen we van hem nu een offerte binnen 2 weken.

Tijd voor de lunch. Giovanni moest op zijn uk passen, dus wij waren de middag vrij. Heerlijk vis gegeten in “Hotel Montotto” in Montotto (een gehucht van 10 huizen en een hotel?.. Daarna doorgereden naar het huis dat vanaf de volgende dag ONS HUIS heet.

casolare re sole uitzicht montegiorgio 300x225 huis kopen in Italïe

Vriendelijke ontvangst (wat een verrassing!!) en we nu ook een rondleiding gekregen in het huis waar zij vanaf 1 maart moeten gaan wonen. 500m2 groot bovenop een bult met een geweldig uitzicht op de besneeuwde bergen.

Eindelijk was het zover. Een uurtje rijden naar de notaris in Civita Marche. Na door iedereen bang gemaakt te zijn dat wel vele uren kan duren, stapten we na ruim 2 uur de deur uit als grootgrondbezitters. Even nog een proseccootje gedaan met een overvloed aan hapjes om het te vieren. Eten hoefden we nu niet meer.

Toen we rond 21:30 weer bij Cor en Mars aan kwamen hadden we de pijp leeg. Maar gelukkig hoefden we niks meer te doen. Ook hier stond er een bubbeltje klaar en we vierden nog lang en gelukkig….

casolare re sole vanaf wijngaarden 300x225 huis kopen in Italïe

Vanochtend na de koffie op naar Ancona om terug naar huis te vliegen. Het voelde alsof we veel langer weg waren, maar toch maar 2 dagen.
Door sneeuw en ijzel in Duitsland was ons vliegtuig er nog niet (niet dat ze dat omroepen). Toen het er eindelijk was, had het motorpech. Meer dan 2 uur vertraging, zonder dat je weet wat er aan de hand is. Gelukkig wisten ze hier in Nederland ondertussen wat je moet doen als het winter is en hoorden we van het thuisfront hoe laat we zouden vertrekken en weer landen in Weeze.

Dit was het voor nu; Ik ben moe en Anne is werken.

Share and Enjoy:
 • services sprite huis kopen in Italïe
 • services sprite huis kopen in Italïe
 • services sprite huis kopen in Italïe
 • services sprite huis kopen in Italïe
 • services sprite huis kopen in Italïe
 • services sprite huis kopen in Italïe
 • services sprite huis kopen in Italïe
 • services sprite huis kopen in Italïe
 • services sprite huis kopen in Italïe
 • services sprite huis kopen in Italïe
 • services sprite huis kopen in Italïe
 • services sprite huis kopen in Italïe

Tags: , ,

4 Responses to “huis kopen in Italïe”

 1. Hello this is amazing site! really cool and it will be a new inspirations for me

 2. This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I enjoy seeing websites that understand the value of providing a prime resource for free. I truly loved reading your post. Thanks!

 3. Wow, this was very fun to read. Have you ever considered submitting articles to magazines?

 4. omg! I would LOVE to see this on my hdtv projector :D

Leave a Reply