Lente in Le Marche

Het is weer lente in Le Marche.
boomgaard bloei 300x199 Lente in Le Marche


In de tijd dat we er waren, zagen we onze boomgaarden met abrikozen, nectarines, pruimen en perziken, 1 voor 1 in bloei komen. Wat een prachtig gezicht: onze heuvel leek wel de roze wolk, waarin we ons bevonden. En dan die zoete geur van de bloesem, wanneer we over ons terrein wandelden. Heerlijk.
Niet te vergeten het zoemen van de bijen, die al druk aan het werk waren. Op dit moment hebben ze nog een nest bij ons in de muur. Later dit jaar moeten we zien of een imker ze wil weghalen. Maar niet voordat ze ook onze kersen en peren hebben bestoven.

Terwijl de boer de laatste druiven aan het snoeien was, keken wij nog wat op ons terrein rond. En nu dat de kou uit de grond verdween, verschenen er in onze olijfgaard en aan de bosrand overal wilde groene asperges. Dolenthousiast zijn we gaan plukken en na een halfuurtje hadden we al bijna een kilo bij elkaar. Dit lijkt weinig, maar ze zijn in het wild iets dunner dan in de supermarkt. Wij waren er erg blij mee. ‘S avonds na het roerbakken en opeten ervan, waren we nog blijer!!
wilde asperges 300x199 Lente in Le Marche


Het voorjaar zorgt er ook voor dat je ‘s ochtends lekker met je kopje espresso voor het huis zit te luisteren naar de honderden zangvogels. een ongelooflijk mooi kabaal. Je ziet dat als de zon de gevel begint te verwarmen er overal hagedissen tevoorschijn komen. Net als wij genietend van de heerlijke temperaturen. Dit is lekker op gang komen.
hagedis 300x225 Lente in Le Marche


Deze temperaturen maken het ook dat we het strand gaan opzoeken. Lekker met Louis naar het zandstrand van San Bennedetto del Tronto. Er liepen welgeteld 10 anderen rond, terwijl er zomers geen plekje leeg is. Mooie boulevard met palmen en de eerste strandtenten waren al bezig met de voorbereidingen voor het seizoen. Bij de haven over de pier gelopen, waar kunstenaars zich hebben uitgeleefd op de grote blokken zandsteen. Erg leuk om zoveel creativiteit te zien.
strand san bennedetto del tronto1 300x225 Lente in Le Marche


Onze vrienden die ook een paar daagjes kwamen kijken wilden eigenlijk niet meer weg en waren zichtbaar bevangen door de lentekoorts.
eerste gasten 300x225 Lente in Le Marche


De volgende keer als we hier weer zijn zal alles groen zijn, want we zien de knoppen met het uur dikker worden. We kunnen niet wachten tot het zover is.

Share and Enjoy:
 • services sprite Lente in Le Marche
 • services sprite Lente in Le Marche
 • services sprite Lente in Le Marche
 • services sprite Lente in Le Marche
 • services sprite Lente in Le Marche
 • services sprite Lente in Le Marche
 • services sprite Lente in Le Marche
 • services sprite Lente in Le Marche
 • services sprite Lente in Le Marche
 • services sprite Lente in Le Marche
 • services sprite Lente in Le Marche
 • services sprite Lente in Le Marche

Tags: , , ,

3 Responses to “Lente in Le Marche”

 1. Thanks for putting up this very helpful information; I happened to come to your web log just looking around the web. Please keep up the good work!

 2. I don’t normally comment on blogs.. But nice post! I just bookmarked your site

 3. Chas Coachys says:

  Appreciating the commitment you put into your website and in depth information you present. It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed material. Excellent read! I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

Leave a Reply