Finalmente oftewel Eindelijk

Ergens eind 2009 hebben we een aanvraag ingediend voor een banklening/hypotheek bij een Italiaanse bank (MPS). Dit geld hadden we nodig om onze in februari 2010 aangekochte boerderij te gaan verbouwen. We waren naar een Italiaanse bank gegaan omdat we uiteindelijk ook permanent daar willen gaan wonen en dan is het handig om al “over” te zijn met dit soort zaken.

ok 300x225 Finalmente oftewel Eindelijk

Nederlandse banken verstrekten überhaupt geen leningen voor projecten in Italïe. Wel voor Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Belgïe, Frankrijk en noem maar op, maar niet voor Italïe (Toch ook een EU-land). Ondertussen begrijpen we best wel waarom dit het geval is.

Het huis hadden we hypotheekvrij gekocht en we hadden allebei een gewone baan in Nederland; We hadden een bedrijfsplan geschreven en ook deze weblog gestart. We zagen oneindig veel mogelijkheden. In no-time hadden we de bouwtekeningen klaar en op een gegeven moment ook de vergunningen van de gemeente. Alle zag er rooskleurig uit. Anne is een Italiaanse boerin geworden en Cees is als spin-off van Casolare Re Sole een webwinkel aan het beginnen in Nederland( Lekker Le Marche ). We zijn ingeschreven bij de I.N.P.S en de I.A.P. en hebben allebei een Codice Fiscale en ook een Partita I.V.A. Het enige wat we nog niet hadden is die lening.

foto voorkant 300x225 Finalmente oftewel Eindelijk

Steeds werd er om nieuwe gegevens gevraagd en steeds kwam er weer wat bij, tot het moment dat alles verouderd was en dus weer opnieuw ingediend moest worden. Dus toen we na ruim 15 maanden van deze bank te horen kregen dat we geen lening konden krijgen, omdat ze zelf een liquiditeitsprobleem hadden, zakte ons de moed toch wel een beetje in de schoenen. Zo lang geduld gehad en dan zoiets…. Dat wisten ze een jaar eerder toch ook al??? Maar ja, omdat het zolang duurde waren we ook naar een andere bank( Unicredit ) gegaan. Ook deze waren bereidwillig en zeiden dat het binnen 2 maanden( voor de kerst ) geregeld kon worden. Vorige week kregen we ook hun antwoord. Zij wilden wel, maar het hoofdkantoor in Milaan wees het af. tot 2 keer toe. Eerst de aanvraag voor prive; Dit kon niet, omdat we er een bedrijf in gingen starten. Daarna zakelijk; Dit kon niet omdat we geen jaarcijfers konden overleggen( altijd lastig voor een net gestart bedrijf).

3d tekening 1 voorkant 300x212 Finalmente oftewel Eindelijk

Hierop hebben gereageerd en vroegen of het dan wel mogelijk was om het huis( prive ) en de grond( zakelijk ) gescheiden te houden. En ongelooflijk ondertussen, maar waar: WE HEBBEN EINDELIJK DE LENING!!!

foto achterkant 300x225 Finalmente oftewel Eindelijk

We mogen eindelijk gaan verbouwen. Helaas is het bedrag niet zo hoog als we nodig zouden hebben om alles in 1 keer te doen, maar we kunnen in ieder geval beginnen. We mogen er nu van uit gaan dat “Casolare Re Sole” in 2012 geopend is voor onze gasten. Yes!! De foto’s en tekeningen geven een idee van hoe het was en hoe het ongeveer gaat worden.

3d tekening 2 achterkant 300x212 Finalmente oftewel Eindelijk

Voor meer foto’s kijk op onze facebook-pagina: Casolare Re Sole op Facebook

Share and Enjoy:
 • services sprite Finalmente oftewel Eindelijk
 • services sprite Finalmente oftewel Eindelijk
 • services sprite Finalmente oftewel Eindelijk
 • services sprite Finalmente oftewel Eindelijk
 • services sprite Finalmente oftewel Eindelijk
 • services sprite Finalmente oftewel Eindelijk
 • services sprite Finalmente oftewel Eindelijk
 • services sprite Finalmente oftewel Eindelijk
 • services sprite Finalmente oftewel Eindelijk
 • services sprite Finalmente oftewel Eindelijk
 • services sprite Finalmente oftewel Eindelijk
 • services sprite Finalmente oftewel Eindelijk

Tags: , ,

Leave a Reply