Update; 2 maanden later

Het is al weer een tijd geleden dat we wat op de weblog hebben geplaatst. De vele volgers hebben dan ook duidelijk laten weten dat het wel weer eens tijd werd voor wat nieuws.

rustig op het strand 300x199 Update; 2 maanden later

Het laatste nieuws was natuurlijk dat we eindelijk na anderhalf jaar wachten een lening bij een Italiaanse bank hebben kunnen ontfutselen en dat valt tegenwoordig dus echt niet mee. Dit was natuurlijk alleen de toezegging van de bank. Ondertussen hebben we meerdere afspraken gehad met de verzekeringsmaatschappij, de bank, de notaris etc. en alle documenten zijn tot in den treure ondertekend (handtekeningen zetten is de lievelingsbezigheid nr.2 bij Italiaanse ambtenaren, na het favoriete stempelen). Het geld staat op de rekening en dus zijn we begonnen met verbouwen. Niet dus.

uitzicht 01 300x199 Update; 2 maanden later

Aangezien we niet het volledige bedrag hebben kunnen lenen, kunnen we ook niet onze volledige droom realiseren. Strepen dus in de plannen. We beginnen nu met 3 kamers ipv. 5. Het zwembad zit er voorlopig niet in, maar daar hebben we weer leuke alternatieven voor bedacht. Strepen dus ook in de offertes en dus nieuwe afspraken maken.

druiven lopen uit 01 199x300 Update; 2 maanden later

Ondertussen hebben we dus besloten wie de bouwer is geworden. We hadden er 2 nieuwe offertes laten maken. Ze ontliepen elkaar niet zo veel, maar de ene kwam altijd op tijd en reageerde altijd vlot. Ook waren we tevreden met de kwaliteit van zijn werk, dat we bij anderen hadden gezien. Ook de loodgieter en elektricien zijn bekend. En Roberto Rocchi gaat voor ons de varkensschuur weghalen. Hiervoor is de aanvraag al gedaan en hopelijk kunnen ze het nog deze maand doen.

druiven lopen uit 03 300x199 Update; 2 maanden later

In september begint eindelijk de verbouwing en deze moet begin april afgerond zijn. Tussendoor gaat het werk in de wijngaarden onverminderd voort. Na het snoeien kwam nu het opbinden en uitdunnen van de druiven. En Bruno en Ottavio maaien het gras en spuiten met thee en andere bio-dynamische middelen. Dit gaat een fantastische oogst worden als er niks misgaat. Ook hier gaat dus heel veel tijd inzitten. Volgend jaar kunnen we in ieder geval op sommige momenten wat extra hulp gebruiken. Anders komen we weer niet toe aan het schrijven van deze weblog.

druiven 300x199 Update; 2 maanden later

Naast al dit geregel, zijn we ook nog bezig met het opzetten van een webwinkel in Nederland.  Lekker Le Marche Deze gaat waarschijnlijk deze zomer online. In eerste instantie gaan we wijn verkopen uit Le Marche. Op dit moment gaan we regelmatig op locatie proeven en als we tevreden zijn over de kwaliteit en smaak, dan komt het in ons assortiment. Vanaf volgend jaar gaan we ook onze eigen wijn verkopen, want dit jaar hebben we onze eerste oogst.Lekker Le Marche op Facebook

le caniette 06 300x199 Update; 2 maanden later

Het assortiment word later uitgebreid met houdbare kazen en vleeswaren(denk aan hammen, salami’s en pecorino-kazen), olijfolie, jam, linzen, likeur en aardewerk(uit de houtoven van Montottone). Ook willen we proeverijen gaan houden in Italïe en ook in Nederland.

midja 01 300x199 Update; 2 maanden later

Onze kat Midja heeft zich ondertussen vermenigvuldigd en hier hebben we ontzettend veel plezier van. Het terrein word nu bewaakt door de nieuwelingen Vico, Piero en Tartufa. Hopelijk zijn ze er nog als Anne vandaag aankomt na 11 dagen afwezigheid.

Vico wil ook een wijntje proberen maar is nog geen 16 300x199 Update; 2 maanden later

Tot zover deze update; Later meer.

vico piero en tartufa 01 300x199 Update; 2 maanden later

Voor meer foto’s, kijk dan op onze Facebook-pagina:Casolare Re Sole op Facebook

 

Share and Enjoy:
 • services sprite Update; 2 maanden later
 • services sprite Update; 2 maanden later
 • services sprite Update; 2 maanden later
 • services sprite Update; 2 maanden later
 • services sprite Update; 2 maanden later
 • services sprite Update; 2 maanden later
 • services sprite Update; 2 maanden later
 • services sprite Update; 2 maanden later
 • services sprite Update; 2 maanden later
 • services sprite Update; 2 maanden later
 • services sprite Update; 2 maanden later
 • services sprite Update; 2 maanden later

Tags: , , , , , , , ,

2 Responses to “Update; 2 maanden later”

 1. jenny copius peereboom says:

  hi, dat werd inderdaad hoog tijd!!!!$##@:):)rggrgr
  mooi dat de wijn het zo goed gaat doen, was twee weken geleden in de dordogne, waar een vriendin woont, en heb daar ook gezien hoe je nieuwe wijnstokken poot. ik weet alleen nog niet hoe ze die maken!
  nu hebben jullie dus 4 katten???:):) houdt die in ere als je wilt dat BASTET de onderneming koestert. jammer dat peter dat hier niet meemaakt, vooral die shop met producten, net wat voor hem!
  groetjes jenny

 2. Awesome blog! I like it a lot!

Leave a Reply