Ouders op bezoek

Eind juni was het erg gezellig voor ons. Onze ouders kwamen namelijk op bezoek. Cees’ vader was al eens eerder langs geweest om te kijken wat we wilden gaan kopen en ook Anne’s ouders hadden de plek al eens gezien.

genieten van het uitzicht 300x199 Ouders op bezoek

Deze keer was natuurlijk anders, omdat wij het al een beetje naar onze zin hebben gemaakt. Dit was de eerste keer dat zij konden zien hoe wij daar van plan zijn om te leven en hoe ons wereldje er uit gaat zien. We wilden ze een aantal van onze favoriete plekjes laten zien, zodat ze ons nog beter begrijpen. Wij waren al op een woensdag naar ons huisje in Montottone gegaan voor allerlei afspraken en ontmoetingen. De maandag er op kwamen onze ouders dus. We hadden heerlijk goedkoop wat vliegtickets voor ze geboekt (iets van €24,00 voor een retourtje) bij Ryanair.

uitzicht torre di palme 300x199 Ouders op bezoek

Na aankomst in Ancona, werd hun al gauw duidelijk dat we in Italïe zijn. De vooraf gehuurde en ook al betaalde “automaat” bleken ze helemaal niet te hebben, wat het voor Cees’ vader dus onmogelijk maakte om zelf een beetje te gaan toeren. Onze tip is dan ook: Boek bij AVIS of anders EUROPCAR; Het kost iets meer, maar dan heb je ook wat.

piano grande 300x199 Ouders op bezoek

Anne’s ouders zouden bij ons in het huis blijven slapen en Cees’ vader sliep in zijn ‘eigen” appartement. Wij hebben op 2 kilometer afstand nu een appartementje gehuurd in Sant’Elpidio Morico. 2 slaapkamertjes, een eetkeukentje en een badkamer met douche, toilet, bidet en wasmachine. Als hij langs wil komen kan hij altijd daar terecht en als wij vrienden of familie op bezoek hebben, dan kunnen ze ook daar terecht. Ook handig voor eventuele leerlingen.

castellucio 300x199 Ouders op bezoek

In ongeveer 4 dagen hebben we geprobeerd hun een goed idee te geven van ons wereldje. We zijn naar het strand gegaan en hebben daar heerlijk gegeten. Cees’ vader lust geen vis, maar dat was allemaal al geregeld met “il Faro”. Voor hem speciaal wat ham met meloen (de lekkerste die hij ooit heeft gehad, vond hij) en daarna een lekkere pasta met een wildzwijnsausje. We hebben ze meegenomen naar Cantina dei Monti; Een biodynamische wijnmaker en tevens ons voorbeeld met sommige dingen.

Pa leest relaxed een boekje 300x199 Ouders op bezoek

Ook dit vonden ze erg mooi om te zien. Ook zijn we naar de Piano Grande gegaan. Dit is een vlakte op ca. 2100 meter hoogte  in de Apennijnen, omgeven door wat bergpieken, waarvan de Monte Vettore de hoogste is met 2476 meter. Van ons huis is het ongeveer 1 uur en 15 minuten rijden. Op deze schitterende vlakte worden linzen, rijst en soya verbouwd. Verder is het een plek waar heel veel mensen komen toeren met hun motor en ook een plek waar men de lekkerste kazen en salami’s kan proeven.

Anne geeft haar pa uitleg 300x199 Ouders op bezoek

Naast al deze rondritjes zijn we ook naar ons stadje Montottone gegaan. Hier hebben we op het terrasje onder de lindebomen gezeten, het barretje bezocht en heerlijk gegeten in het plaatselijke restaurant. En natuurlijk het huis en omringende land goed bekeken.

uitnodigend 300x199 Ouders op bezoek

Na deze drukke dagen zijn we gezamenlijk naar huis gevlogen, wat best wel jammer was. Na al die dagen mooi weer was het niet leuk arriveren in regenachtig Nederland.

wilde zwijnen trekken de kar 300x199 Ouders op bezoek

Voor meer foto’s kijk op onze facebookpagina: Casolare Re Sole op Facebook

Vico wil ook een wijntje proberen maar is nog geen 161 300x199 Ouders op bezoek

Share and Enjoy:
 • services sprite Ouders op bezoek
 • services sprite Ouders op bezoek
 • services sprite Ouders op bezoek
 • services sprite Ouders op bezoek
 • services sprite Ouders op bezoek
 • services sprite Ouders op bezoek
 • services sprite Ouders op bezoek
 • services sprite Ouders op bezoek
 • services sprite Ouders op bezoek
 • services sprite Ouders op bezoek
 • services sprite Ouders op bezoek
 • services sprite Ouders op bezoek

Tags: , , , , , , , , , , ,

One Response to “Ouders op bezoek”

 1. jenny copius peereboom says:

  gezellig, zie ik nou op één van die foto s een span zwijnen voor een kar?????
  groetjes, jenny

Leave a Reply