Bye bye Porcelaia(varkensschuur)

Het heeft even geduurd, maar de verbouwing is min of meer begonnen. Na anderhalf jaar wachten, hebben we eindelijk wat centjes van een Italiaanse bank gekregen. Einde offertes, begin knopen doorhakken. We hadden een goede offerte gekregen om het dak van de varkensschuur te verwijderen, dus we hebben dat bedrijf de opdracht gegeven.

Het dak van de oude varkensstal gaat eraf 300x199 Bye bye Porcelaia(varkensschuur)

Mooi geregeld, aan de slag. Mooi niet dus. Op de eerste werkdag kregen we al te horen dat het wat meer ging kosten, want er was meer werk dan berekend. Nooit leuk als de rekening meteen al met 36% omhoog gaat. Hier waren we het natuurlijk niet mee eens. We wilden wel even weten hoe of wat, want er was iemand wezen kijken van tevoren om de offerte te maken natuurlijk. Het dak bestond uit 2 lagen eternietplaten, met daartussen isolatiemateriaal. Allemaal goed te zien, zelfs voor een leek. Maar de deskundige van het bedrijf had dat dus over het hoofd gezien.

De marsmannetjes hebben een mooi uitzicht 300x199 Bye bye Porcelaia(varkensschuur)

Het gevolg was een pittige discussie in het Italiaans (jawel, wij deden hier ook aan mee). Wij vonden de man onbekwaam en dat het zijn fout was. Hij zei dat we het contract getekend hadden en dat er maar 1 laag in staat en dat het dus eigenlijk onze fout was. Gelukkig wilde hij ons wel tegemoet komen?? Een kleine korting, want hij gaf wel toe dat er fouten waren gemaakt; We hoefden niet te betalen voor het verwijderen van het isolatiemateriaal.

alle asbest wordt verpakt in speciale folie 300x199 Bye bye Porcelaia(varkensschuur)

Leuk geprobeerd natuurlijk. Wij vonden het dan logischer om dan wel voor het weghalen van de isolatie te betalen en niet voor de over het hoofd geziene tweede laag eterniet. We vonden het geloofwaardiger dat hij de isolatie niet had gezien, want die zat tussen de 2 lagen in. Na wat touwtrekken en dergelijke kwamen we toch nog tot een compromis, waar we allebei mee konden leven. Hij had toch de klus en wij hadden ondanks de meerprijs nog steeds een goede deal.

dit geeft wel aardig weer wat ons en jullie uitzicht wordt 300x199 Bye bye Porcelaia(varkensschuur)

Nu alles weggevoerd is, kunnen we weer een stapje verder gaan en  de rest laten weghalen. Het zal echt zo mooi worden als ons uitzicht er eindelijk is; We waren die schuur zo verschrikkelijk beu. Onvoorstelbaar dat op het punt vanwaar je zo’n geweldig uitzicht hebt richting Montegiorgio, er een lelijke schuur van 450 vierkante meter staat. We hebben zulke leuke plannen met dit plekje. Een zwembad is ons uiteindelijke doel op die plek, maar dat zit er helaas nu nog niet in. De crisis in Europa en de rest van de wereld heeft helaas ook veel invloed op onze plannen. In plaats van alles in 1 keer goed te doen, moeten we nu in fases hier naar toe groeien.

mooi doorkijkje dat belooft wat 300x199 Bye bye Porcelaia(varkensschuur)

En om onze toekomstige gasten alvast gerust te stellen; Misschien nog geen zwembad, maar gedurende de zomer wel eigen plekken op het strand van Pedaso!!

mooi zo zonder asbest dak 300x199 Bye bye Porcelaia(varkensschuur)

Voor meer foto’s kijk op onze Facebook-pagina:Casolare Re Sole op Facebook

Share and Enjoy:
 • services sprite Bye bye Porcelaia(varkensschuur)
 • services sprite Bye bye Porcelaia(varkensschuur)
 • services sprite Bye bye Porcelaia(varkensschuur)
 • services sprite Bye bye Porcelaia(varkensschuur)
 • services sprite Bye bye Porcelaia(varkensschuur)
 • services sprite Bye bye Porcelaia(varkensschuur)
 • services sprite Bye bye Porcelaia(varkensschuur)
 • services sprite Bye bye Porcelaia(varkensschuur)
 • services sprite Bye bye Porcelaia(varkensschuur)
 • services sprite Bye bye Porcelaia(varkensschuur)
 • services sprite Bye bye Porcelaia(varkensschuur)
 • services sprite Bye bye Porcelaia(varkensschuur)

Tags: , ,

3 Responses to “Bye bye Porcelaia(varkensschuur)”

 1. jenny copius peereboom says:

  jullie kunnen er een boek over schrijven:):) de wet van behoud van ellende!ik geloof dat er eigenlijk met alles wel iets is misgegaan of vertraagd:( murfhy s law!) hebben ze nog niet lopen zeuren over asbest??????? maar als die schuur weg is heb je wel mooi uitzicht! hoe is het met de katteveestapel/ in de een na laatste foto zie ik er één:):)
  groetjes , jenny cp-s

 2. Rosita says:

  Hallo Anne-Claire. Even een mailtje van je nicht. Reuze interresant jullie avontuur en wat een prachtig plekje hebben jullie gevonden! Gaan jullie echt volgend jaar open?
  Wanneer de financiën het toelaten willen wij jullie bed en breakfast wel komen uitproberen.
  Wij blijven jullie volgen.

  Groeten van Rosita, Wido, Ilona en Guus.

 3. Wij zijn momenteel nog op zoek naar Nederlanders over de gehele wereld die een wijngaard runnen.
  Zelf hebben wij in Nederland ook een wijngaard en importeren wij daarnaast unieke wijnen.
  Deze wijnen moeten dan wel passen binnen ons thema “Wijnen van Oranje”: wijnen van Nederlanders!

  Staan jullie ervoor open om jullie wijnen te gaan verkopen via onze wijn-webwinkel: http://www.wijnenvanoranje.nl.
  Deze gaat per 2 oktober a.s. namelijk officieel de lucht in en we zijn van plan om de grootste webwinkel te worden voor Nederlandse wijnen en wijnen van Nederlanders!
  Doen jullie met ons mee?

  We horen het graag!

  Met een hartelijke groet,

  Marjolein & Nick Postma

Leave a Reply