Eindelijk verbouwen

Het is al weer even geleden dat we iets op de weblog hebben geschreven. Maar nu is er dan eindelijk weer even tijd voor. Nadat het dak van de oude varkensstal is verwijderd, hebben we niet stilgezeten. De rest van de schuur is nu ook weggehaald op een klein stukje na. Deze 100m2 worden straks de hangplek voor ons en onze gasten.

 

weg schuur3 300x224 Eindelijk verbouwen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder is de bouwer ook begonnen. Het huis staat in de steigers. De jongens werken heel erg hard. 6 dagen in

de week en daardoor schiet het al aardig op. Onder het huis zijn alle binnenmuren al gefundeerd en opgemetseld. Geen makkelijk werk, aangezien het huis geen fundering had en ze dus alles beetje bij beetje moesten uitgraven, stutten en weer opvullen. Ook zijn ze begonnen met opknappen van de raam- en deur-openingen, zodat er straks de nieuwe ramen en deuren in  kunnen.

overzicht3 300x224 Eindelijk verbouwen

Voor de ramen en deuren waren we al een tijd op zoek naar een goed bedrijf. We dachten er eentje gevonden te hebben, maar helaas liet de uiteindelijke offerte steeds op zich wachten. Iedere keer werd ons weer wat beloofd, maar steeds niks. Dit viel ons behoorlijk tegen van zo’n groot bedrijf. Dus gingen we maar weer op zoek. Via via kwamen we bij een jong stel uit, die blijkbaar de opdracht wel willen hebben. Heel aardig en mee denkend en ook nog eens(niet geheel onbelangrijk) stukken goedkoper. Als alles nu meezit, hebben we misschien het huis helemaal dicht voor de kerst.

in de steigers 01 300x199 Eindelijk verbouwen

Helemaal dicht? Jazeker, want ze zijn ook nog eens begonnen met het verwijderen van het dak. Er komt een geheel nieuw en geïsoleerd dak op het huis. De berekeningen zijn gemaakt en het hout is geleverd. Als het weer goed blijft, hebben we binnen een paar weken het hele dak dus vernieuwd. Erg fijn met het idee dat het natuurlijk nog wel zal gaan regenen en sneeuwen de aankomende maanden.

uitgraven 300x224 Eindelijk verbouwen

Al met al zit er nu dus schot in de zaak. Later meer.

fundering 02 300x223 Eindelijk verbouwen

Voor meer foto’s kijk op onze Facebook-pagina:Casolare Re Sole op Facebook

hout voor het huis 300x199 Eindelijk verbouwen

Share and Enjoy:
 • services sprite Eindelijk verbouwen
 • services sprite Eindelijk verbouwen
 • services sprite Eindelijk verbouwen
 • services sprite Eindelijk verbouwen
 • services sprite Eindelijk verbouwen
 • services sprite Eindelijk verbouwen
 • services sprite Eindelijk verbouwen
 • services sprite Eindelijk verbouwen
 • services sprite Eindelijk verbouwen
 • services sprite Eindelijk verbouwen
 • services sprite Eindelijk verbouwen
 • services sprite Eindelijk verbouwen

Tags: , , , , , , , , ,

One Response to “Eindelijk verbouwen”

 1. jenny copius peereboom says:

  dat zijn goede berichten!! zou mooi zijn als het allemaal waterdicht is voor de winter!!het zijn indrukwekkende plaatjes!! het werd inderdaad tijd voor een update:):) ik had al een paar keer hoopvol gekeken:):) facebook is wel aardig maar dit is leuker.
  groetjes jenny

Leave a Reply