Het dak gaat eraf.

De verbouwing schiet al aardig op. Enige tijd geleden zijn de bouwers begonnen met de funderingen onder het huis. Dit was nodig omdat huizen zoals de onze zonder fundering werden gebouwd.

de oude pannen en tegels zijn eraf 300x199 Het dak gaat eraf.

Niet dat het huis niet stabiel was, maar omdat we volgens de Europese regelgeving kamers moeten hebben, die 270 cm. hoog zijn. Anders mogen we geen gasten herbergen. Er moest dus uitgegraven worden onder het huis.

de nieuwe balken liggen erop 300x224 Het dak gaat eraf.

Beetje bij beetje werd het huis dus gefundeerd. Nu alleen nog de binnenmuren, maar later in het proces ook de buitenmuren. Het huis staat nu steviger dan ooit tevoren. Belangrijk, want het nieuwe dak gaat iets meer wegen dan het oude. Ook dit daar de Europese regelgeving. Niet dat we dit erg vinden, want in dit geval heeft het ook nut. Er komt een laag isolatie in en het moet ook nog eens de zonnepanelen dragen.

zandstralen 02 300x199 Het dak gaat eraf.

Al met al een hele klus. Eerst alle dakpannen voorzichtig eraf halen, want ze moeten er straks ook weer bovenop. Daarna de tegeltjes verwijderen die direct op het hout lagen. En als laatste alle houten balken eraf. Nu zorgen dat al het nieuwe gerei er zo snel mogelijk weer bovenop ligt, voordat het gaat regenen. Gelukkig gaat het voorspoedig. Terwijl in het zuiden en het noorden van Italïe de nodige zware onweersbuien zorgen voor overstromingen, zitten wij op een plek waar het al bijna het hele jaar zo goed als droog is. Prima weer voor de bouwers om progressie te boeken.

de oude pannetjes 300x199 Het dak gaat eraf.

Het achterste gedeelte van het huis was als eerste aan de beurt. Alles eraf, hoppa. En nu de nieuwe balken erop. Om alles te verfraaien hebben we ook een mooie dakrand laten metselen, want dat was nog wel een beetje saai. Alle tegeltjes zijn ondertussen gezandstraald en netjes opgestapeld voor hergebruik. Nu ze er weer op liggen, is er ook een wapening op en om het dak gemaakt met verankeringen in de muren en de balken.

tegeltjes leggen 300x224 Het dak gaat eraf.

Bij een eventuele aardbeving, hebben we in ieder geval het dak nog over. Hier overheen de isolatie en wapening voor het beton. Jazeker, het hele dak is glad gemaakt met beton.

de nieuwe tegeltjes liggen erop 300x224 Het dak gaat eraf.

Nu dit achterste gedeelte van het huis weer waterdicht is, kan er begonnen worden aan de voorkant van het huis. Maar dat komt binnenkort op de blog.

nieuwe dakrand 300x224 Het dak gaat eraf.

Voor meer foto’s kijk op onze Facebook-pagina:Casolare Re Sole op Facebook

verankering in de muren rondom 300x224 Het dak gaat eraf.

Share and Enjoy:
 • services sprite Het dak gaat eraf.
 • services sprite Het dak gaat eraf.
 • services sprite Het dak gaat eraf.
 • services sprite Het dak gaat eraf.
 • services sprite Het dak gaat eraf.
 • services sprite Het dak gaat eraf.
 • services sprite Het dak gaat eraf.
 • services sprite Het dak gaat eraf.
 • services sprite Het dak gaat eraf.
 • services sprite Het dak gaat eraf.
 • services sprite Het dak gaat eraf.
 • services sprite Het dak gaat eraf.

Tags: , , , ,

One Response to “Het dak gaat eraf.”

 1. jenny copius peereboom says:

  hi guys:)
  dat is heftig allemaal!!!maar het wordt wel solide . ik heb nog aan jullie gedacht met al die modderstromen en stortbuien! maar dat gaat dus gelukkig goed . via facebook een liter olijfolie besteld en een zending melatonine:) (als je toch komt:) wat verwachten de regelgevers ????? reuzen????? kamers van 2.70???? is dat in nederland ook zo? foto s van louis zijn ook leuk , nu graag nog poezen!! groet jenny

Leave a Reply