Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw

Een paar weken geleden waren we nog buiten de druiven aan het snoeien. Lekker in het zonnetje, T-shirtje aan en buiten heerlijk lunchen. Twee weken later was dat dus voorbij. In Nederland heerste de horror-winter met bijna een elfstedentocht en nacht-temperaturen van -20°C.

montottone in de sneeuw 300x224 Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw

En zelfs een beetje sneeuw; iets van 8 cm. Natuurlijk lag meteen het treinverkeer plat, maar voor de rest ging het normale leven gewoon door. Hoe anders was het bij ons in Midden-Italië.

wijngaarden Cherri in de sneeuw 300x168 Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw

In plaats van mist(2 weken eerder) was nu de sneeuwval de spelbreker. In plaats van de verwachtte landing op het vliegveld van Ancona, werd het vliegtuig neergezet op het vliegveld van Pescara. Op zich geen ramp, want het ligt ongeveer even ver weg van ons huis. Natuurlijk hadden ze dit allang kunnen laten weten(aangezien ze op Ancona-airport de landingsbaan niet schoongemaakt hadden), maar we kregen het pas te horen toen we daadwerkelijk gingen landen.Hadden ze het wel laten weten, dan had Anne gewoon naar Pescara kunnen rijden om me op te halen. Helaas was Anne net aangekomen in Ancona toen ik haar sms-te. Weer 2 uur wachten voor niks. Normaal duurt het wat korter voor deze afstand, maar je kan maar beter voorzichtig rijden; Italianen weten zich geen raad met sneeuw en gladheid.

sneeuw en ijspegels 300x224 Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw

Op dit moment was er bij ons al iets van 40 cm. gevallen en dat leverde mooie plaatjes op. Echt witte stranden met wuivende palmen en dat soort dingen. Op een boel andere plaatsen lag veel meer, met als gevolg dat het vrachtvervoer werd stilgelegd, veel bedrijven dicht gingen, net als scholen en weet ik veel wat nog meer. Het dagelijkse leven stopt min of meer. En het bleef ook  maar sneeuwen.

sneeuw op de daken 300x224 Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw

Toen we bij ons huis gingen kijken, moesten we het laatste stuk door de sneeuw lopen. Ons pad was onzichtbaar en onze buren zaten ingesneeuwd. Heel zielig. 2 Oude mensjes van ca. 80 jaar, zonder water en gas. Alle leidingen bevroren. Ook bij ons gehuurde appartement was de waterleiding gesprongen. Bij de varkensstallen waar Armando werkt waren alle leidingen bevroren, met als gevolg dat honderden biggetjes zonder water zaten. Bij de ene stal konden ze de leidingen ontdooien met een gasbrander, maar bij de andere niet vanwege de elektra die er direct naast liep. Ook kon er dus geen voer gebracht worden. Een boel ellende dus. Gelukkig is alles uiteindelijk wel goedgekomen.

op bezoek bij onze ingesneeuwde buren 300x224 Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw

Er werd dus niet gewerkt door de bouwers en ook wij konden niet veel doen. Onze bestellingen voor Lekker Le Marche konden ook niet geleverd worden. Door een slechte verbinding viel ook steeds het internet uit, zodat we ook op deze manier niet konden doorwerken. Iedereen had er last van en voor ons hondje Louis was het ook geen lolletje. Tot over je oren in de sneeuw en verder maar de hele dag voor de radiator liggen.

anne op ons pad 300x224 Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw

En toen zeiden ze op het weerbericht dat het in het weekend weer hard ging sneeuwen met kans op 1 meter nieuwe sneeuw of meer. Ongelooflijk dus. In Italië, het land van de zon. Omdat ik vrijdags weer naar Nederland zou vliegen om te werken, maar we allebei er van uit gingen dat de vlucht of niet zou gaan of heel veel vertraging zou hebben, besloten we maar te vluchten.

wijnhuis Cherri in de sneeuw 300x168 Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw

Onze eigen olijfolie en limoncello, een paar dozen met salami en kaas, onze koffers en Louis in de Landrover gepropt en op pad. Helaas moesten we de rit in 2 dagen doen, omdat we ‘s ochtends eerst nog een paar afspraken hadden en dus niet vroeg weg konden. Voor Louis fijn, want dan kon hij nog even naar de ezeltjes kijken bij B&B Arcissa, onze vaste stop in de omgeving van het Comomeer. Een hoop gedoe, maar op zich hadden we al in de planning liggen om op en neer te rijden. De toiletten en douches moesten naar Italië gebracht worden, dus het kwam op zich nog best goed uit.

onze landrover in de sneeuw 300x224 Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw

Ondertussen wel weer genoeg van de sneeuw, ook al is het verschrikkelijk mooi. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. We hebben flink gewerkt aan de website. Deze is nu bijna af en komt dus heel binnenkort online. Casolare Re Sole

il faro 300x224 Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw

Verder zullen we ergens in juni klaar zijn met de hele verbouwing. We weten nog niet precies of het begin of eind juni wordt, maar we nemen vanaf nu wel boekingen aan voor juli en daarna. We beginnen met 2 tweepersoons-kamers en een mini appartement met eigen keuken voor 2 personen. Ook hebben we 8 kampeerplekken voor tenten. Ons terrein is niet geschikt voor caravans en campers. Wel hebben we iets verder op het terrein plekken voor mensen die met de landrover op vakantie zijn. Wilt u al boeken of meer informatie kunt u ons mailen via info@casolareresole.com

cherri sneeuw 300x169 Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw

Voor meer foto’s kijk op onze facebook-pagina: Casolare Re Sole op Facebook

landrover in de sneeuw 300x225 Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw

Share and Enjoy:
 • services sprite Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw
 • services sprite Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw
 • services sprite Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw
 • services sprite Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw
 • services sprite Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw
 • services sprite Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw
 • services sprite Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw
 • services sprite Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw
 • services sprite Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw
 • services sprite Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw
 • services sprite Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw
 • services sprite Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw

Tags: , , , , , , , , , , ,

2 Responses to “Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw”

 1. jenny copius peereboom says:

  maar jullie hadden toch ook nog poezen??? wat is daarmee gebeurd???

 2. Cees says:

  Ha Jenny,

  niks aan de hand met de poezen. Vico is in het dorp gaan wonen; hij vond het leuk om mee te wandelen met Anne en Louis en is toen daar gebleven. Midja en Tartufa lopen gewoon bij het huis.

  Zoals het hoort :)

Leave a Reply